Καρυπίδη θέλει ο ΣΥΡΙΖΑ Κοζάνης

- in ΠΟΛΙΤΙΚΗ
128

Νέος πονοκέφαλος για την Κουμουνδούρου

Στην Πολιτική Γραμματεία του ΣΥΡΙΖΑ η οποία θα συνεδριάσει την Παρασκευή παραπέμπεται η τελική απόφαση για την «τύχη» της υποψηφιότητας του Θόδωρου Καρυπίδη. Ύστερα από τις ευρείες εσωκομματικές αντιδράσεις και το θέμα που δημιουργήθηκε ευρύτερα, με τις αντισημιτικές απόψεις του και την ανεκτική προς τη χρυσή Αυγή στάση του, όλα δείχνουν ότι η υποψηφιότητα βαίνει προς απόσυρση.

Ο Καρυπίδης με γραπτή του ανακοίνωση δηλώνει την πρόθεσή του να κατέβει ανεξάρτητος. Ειδικότερα απευθύνει κάλεσμα για συστράτευση στον «κοινό αγώνα» προς όλους τους πολίτες της Δυτικής Μακεδονίας «ανεξαρτήτως “πολιτικών χρωμάτων” «ώστε » το ενεργειακό κέντρο της Ελλάδας να βαδίσει στο δρόμο της διαφάνειας, της δημοκρατίας, της υπεράσπισης του δημόσιου πλούτου και της παραγωγικής ανασυγκρότησης». Δηλώνει επίσης αντίθετος τόσο με τον αντισημιτισμό όσο και με τον φασισμό και πως παρά τις επιθέσεις θα αντισταθεί στην επικοινωνιακή «ανθρωποφαγία».

Σύμφωνα με πληροφορίες του www.kozan.gr νωρίτερα το απόγευμα κατά τη συνεδρίαση του περιφερειακού συμβουλίου του ΣΥΡΙΖΑ Δυτ. Μακεδονίας υπό την παρουσία του γραμματέα του ΣΥΡΙΖΑ Δημήτρη Βίτσα και του υπεύθυνου για την Αυτοδιοίκηση Κώστα Πουλάκη, πραγματοποιήθηκε άτυπη ψηφοφορία με αποτέλεσμα 9- 3 υπέρ του Καρυπίδη.

Σε δηλώσεις του σε τηλεοπτικά μέσα της περιοχής ο Δημήτρης Βίτσας δεν επιβεβαίωσε την πληροφορία και σημείωσε πως το ζήτημα είναι πολιτικό, «υπερβαίνει τη Δυτική Μακεδονία» και θα απασχολήσει αύριο τα όργανα όπου συλλογικά θα ληφθεί η οριστική απόφαση.

Σύμφωνα πάντως με άλλες πηγές η ψηφοφορία ισχύει και μάλιστα διενεργήθηκε ενώ είχαν φύγει νωρίτερα μέλη του οργάνου που ήταν αντίθετα προς την υποψηφιότητα Καρυπίδη – στο περιφερειακό όργανο μετέχουν μέλη και από τους τέσσερις νομούς της περιφέρειας, οπότε τα στελέχη εκτός Κοζάνης, από τη Φλώρινα, την Καστοριά και τα Γρεβενά έφυγαν για να επιστρέψουν σπίτια τους.

You may also like

ΣΥΡΙΖΑ: Μια ιστορική δημοκρατική τομή Ο «Κλεισθένης Ι»

Ανακοίνωση του Γραφείου Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ «Με την