Καραγκούνης: Η ΝΔ δεν φοβάται καθόλου τις εκλογές

- in ΠΟΛΙΤΙΚΗ
405

Καλοδεχούμενη χαρακτήρισε ο εκπρόσωπος Τύπου της Ν.Δ. μιλώντας στον Real fm μια εκλογική διαδικασία σε περίπτωση που αυτή αποτελέσει επιλογή της κυβέρνησης. Ωστόσο, ο Κώστας Καραγκούνης ξεκαθάρισε ότι: «δεν διανοούμαστε ότι μπορεί η χώρα να οδηγηθεί σε πρόωρες εκλογές αυτή τη στιγμή».

Συγκεκριμένα ο εκπρόσωπος Τύπου της Ν.Δ. απαντώντας στο ερώτημα αν θεωρεί πιθανό να θέλει ο πρωθυπουργός να αναβαθμίσει την εντολή του σε περίπτωση που κλείσει η συμφωνία και εν όψει της επόμενης τον Οκτώβριο τόνισε: «Το να αναβαπτίσεις την εντολή τέσσερις μήνες μετά αφού την πήρες πάει να πει ότι θέλεις να φέρεις μια άλλη εντολή.

«Αν αυτή η άλλη εντολή δεν έχει καμία σχέση με την προηγούμενη και λέει άλλα πράγματα, γιατί μόνο τότε θα μπορεί να θες να αναβαπτίσεις την εντολή σου, τότε λοιπόν όλοι θα κριθούμε πολιτικά και όλοι θα πάρουμε τις ευθύνες των εκλογών και των λεγομένων. Πάντως να ξέρετε ότι σε αυτή την περίπτωση η ΝΔ δεν φοβάται καθόλου τις εκλογές, είναι πραγματικά καλοδεχούμενες, παρ’ ότι το λέμε σε όλους τους τόνους, ότι δεν διανοούμαστε ότι μπορεί η χώρα να οδηγηθεί σε πρόωρες εκλογές αυτή τη στιγμή».

Στην επισήμανση ωστόσο ότι δημοσκοπικά η ΝΔ έχει κάθε λόγο να φοβάται τις εκλογές ο εκπρόσωπος Τύπου ανέφερε: «Δημοσκοπικά θα σας πω ότι τον Μάιο του 2012 είχαμε πάρει 18,86%. Επειδή υπήρξαν συγκεκριμένα διακυβεύματα σε 20 ημέρες πήραμε 30%. Ο κόσμος όταν θα έρθει η ώρα των αποφάσεων θα κρίνει και θα συγκρίνει.

«Αν λοιπόν θέλουν να πάνε σε πρόωρες εκλογές πάει να πει ότι έχουν, στην ουσία, απολέσει την εντολή τους και τότε θα κριθούν γι’ αυτή την απώλεια εντολής και κυρίως θα κριθούν για τους κινδύνους που μπορεί να φέρει αυτή η προεκλογική περίοδος ή η όποια εκλογική περίοδος στη χώρα».

Πηγή: real.gr

You may also like

Υπογράφεται η συμφωνία για 18 Rafale από τη Γαλλία

Με μια ιστορική αναφορά στον ορισμό του προϋπολογισμού