Καμπανάκι Ρομπάι: «Ελπίζω ότι το ελληνικό πολιτικό σύστημα έχει πλήρη επίγνωση»

Στις επικείμενες ελληνικές εκλογές και στην ανάγκη να εφαρμοστούν μετεκλογικά τα συμφωνηθέντα καθώς πρόκειται για την «τελευταία ευκαιρία» της Ελλάδας, αναφέρθηκε σε συνέντευξή του στη διαδικτυακή πύλη EurActiv, ο πρώην πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου, Χέρμαν Βαν Ρομπάι.

Ο Χ. Β. Ρομπάι, ερωτηθείς κατά πόσο εμπνέουν ανησυχία οι ελληνικές εκλογές, απάντησε ότι πιθανότατα θα αποδείξουν ότι μια κυβέρνηση συνασπισμού είναι «αναπόφευκτη». «Ας ελπίσουμε ότι μετά τις εκλογές και ανεξάρτητα από το αποτέλεσμα, οι Έλληνες θα έχουν έναν κυβερνητικό συνασπισμό, κατά προτίμηση μια κυβέρνηση εθνικής ενότητας», είπε χαρακτηριστικά, ενώ απέκλεισε το ενδεχόμενο κάποιο κόμμα να έχει την πλειοψηφία. «Ο Αλέξης Τσίπρας, παρά τις προθέσεις του δεν είχε την πλειοψηφία και στηρίχθηκε σε συμμαχίες», σημείωσε.

Συνεχίζοντας, ανέφερε πως η εφαρμογή της συμφωνίας που επετεύχθη τον Ιούλιο μεταξύ της Ελλάδας και των πιστωτών της είναι «απαραίτητη» σχολιάζοντας πως πρόκειται για «τελευταία ευκαιρία».

«Νομίζω ότι για την Ελλάδα οι πιθανότητες να λάβει ένα τέταρτο πακέτο διάσωσης, είναι πραγματικά ελάχιστες. Μια νέα συμφωνία με τις υπόλοιπες 18 χώρες της ευρωζώνης, θα ήταν εξαιρετικά δύσκολο -μάλλον αδύνατο- να επιτευχθεί», λέει χαρακτηριστικά και καταλήγει:

«Ελπίζω ότι το ελληνικό πολιτικό σύστημα έχει πλήρη επίγνωση αυτού του γεγονότος. Δε θέλω να χρησιμοποιήσω σκληρές εκφράσεις, αλλά έχω την αίσθηση ότι αυτό πρέπει να το έχει υπόψη της η κυβέρνηση που θα διαμορφωθεί μετά τις εκλογές. Περισσότερο από ένα παιχνίδι εξουσίας στην εσωτερική πολιτική σκηνή, πρόκειται για το μέλλον της χώρας που βρίσκεται σε κίνδυνο».

You may also like

Ορκωμοσία Ερντογάν παρουσία 22 αρχηγών κρατών

Ο Τούρκος πρόεδρος ξεκινά σήμερα μια νέα θητεία