Καμμένος: Διαφωνώ με το «70% του Μνημονίου»

- in ΠΟΛΙΤΙΚΗ
432

Ο πρόεδρος των ΑΝΕΛ Πάνος Καμμένος ξεκαθάρισε μεν πως σταθερή επιδίωξη της κυβέρνησης είναι να υπάρξει συμφωνία με τους εταίρους, εκφράζοντας μάλιστα τη δική του αισιοδοξία ότι θα βρεθεί τελικά λύση, ωστόσο, όπως εξήγησε, η κυβέρνηση -αν κάτι δεν πάει καλά- έχει plan B.

Μιλώντας στην εκπομπή «Ανατροπή» στο Mega και ερωτώμενος για το εάν η κυβέρνηση έχει plan B σε περίπτωση αδιεξόδου με τους εταίρους, ο κ. Καμμένος είπε: «Έχουμε άλλο πλάνο για να βρούμε λεφτά. Το plan Β είναι να υπάρξειχρηματοδότηση από άλλη πλευρά, που μπορεί να είναι οι ΗΠΑ, η Ρωσία, η Κίνα ή άλλες χώρες».

Εχω πολύ καλή σχέση με τη Ρωσία. Συζητάμε με τους Ρώσους για το Plan B

«Εχω πολύ καλή σχέση με τη Ρωσία. Συζητάμε με τους Ρώσους για το Plan B.Σκέφτονται να άρουν το εμπάργκο στα ελληνικά προϊόντα και να ξαναρχίσουν τις εισαγωγές», δήλωσε, μεταξύ άλλων, προσθέτοντας πως «μας ενδιαφέρει η συνεργασία για τον αγωγό με τους Ρώσους».

Δεν απέκλεισε δημοψήφισμα

Οσον αφορά το αν θα δοθεί λόγος στον ελληνικό λαό, αν δηλαδή θα ερωτηθεί σε περίπτωση σύγκρουσης με τους εταίρους, ο Πάνος Καμμένος δεν απέκλεισε τη διεξαγωγή δημοψηφίσματος. «Εάν συγκρουστούμε, βεβαίως και ο ελληνικός λαός θα είναι εκείνος που θα έχει τον λόγο, εάν χρειαστεί, με οποιοδήποτε μέσο».

Mπαμπούλας το Grexit

Eρωτώμενος για τα σενάρια εξόδου της Ελλάδας από το ευρώ, ο κ. Καμμένος χαρακτήρισε το Grexit «μια απειλή χωρίς υπόσταση, κάτι σαν τον… μπαμπούλα», είπε «όχι στην Ευρώπη της γερμανικής επικυριαρχίας» και χαρακτήρισε πολύ σημαντική την παρέμβαση των ΗΠΑ.

Ζητούμενο το κούρεμα

Ο υπουργός Εθνικής Αμυνας τόνισε ότι το χρέος δεν είναι βιώσιμο και πώς είναιζητούμενο για την κυβέρνηση να υπάρξει «κούρεμα», ανεξαρτήτως με ποιον τρόπο θα γίνει και πώς αυτό θα ονομαστεί.

«Με τον ΣΥΡΙΖΑ διαφωνούμε σε αρκετά θέματα»

Αναφερόμενος στην κυβερνητική συνεργασία, ο Πάνος Καμμένος δήλωσε πως προέκυψε ομαλά μέσα από τη διαδικασία της αντιπολίτευσης και την ψηφοφορία επί των νομοσχεδίων, που έδειξε ότι οι απόψεις των δύο πλευρών συνέπιπταν στο 80% των ζητημάτων. «Αυτό ήταν ένα ποσοστό ικανό για να βάλουμε μπροστά αυτά που μας ενώνουν και να μπορέσει να κυβερνηθεί η χώρα», είπε, παραδεχόμενος, όμως, στη συνέχεια ότι με τον ΣΥΡΙΖΑ υπάρχουν διαφωνίες σε αρκετά θέματα. Μάλιστα, σημείωσε συγκεκριμένα πως διαφωνεί με τον υπουργό Οικονομικών,Γιάνη Βαρουφάκη, με το «60-70%» του Μνημονίου, αλλά και με την κατάργηση των φυλακών υψίστης ασφαλείας.

Διαφωνώ με τον Βαρουφάκη με το 60%-70% του Μνημονίου

«Το να έχουμε διαφορές με τον ΣΥΡΙΖΑ είναι φυσιολογικό. Στις κόκκινες γραμμές δεν κάνουμε πίσω. Αυτή είναι και η συμφωνία που κάναμε με τον κ. Τσίπρα», σημείωσε και πρόσθεσε: «Δεν υπογράψαμε χαρτιά, δώσαμε λόγο τιμής».

Πηγή: iefimerida.gr

You may also like

Από σήμερα, τα δωρεάν self-test για μαθητές και εκπαιδευτικούς

 Οι μαθητές όλων των βαθμίδων, εμβολιασμένοι και μη,