Καμίνης: δάγκωσε το μήλο του λαϊκισμού;

- in ΑΡΘΡΑ
422

«Παρέλαβα την πόλη στη χειρότερη φάση της μετά τη γερμανική κατοχή»

Γράφει η Γεωργία Σαδανά

Το προβάδισμα που καταγράφει ο δήμαρχος Αθηναίων, Γιώργος Καμίνης σε όλες τις τελευταίες δημοσκοπήσεις δεν οφείλεται μόνο στο γεγονός ότι είναι ο εν ενεργεία δήμαρχος της ελληνικής πρωτεύουσας και συνεπώς είναι περισσότερο δημοφιλής από τους υπόλοιπους διεκδικητές του δημαρχιακού θώκου.

Το προβάδισμα που καταγράφει ο δήμαρχος Αθηναίων, Γιώργος Καμίνης σε όλες τις τελευταίες δημοσκοπήσεις οφείλεται στο γεγονός ότι εξακολουθεί σε συνθήκες οικονομικής ύφεσης και πολιτικής αποσάθρωσης να υφίσταται εκείνη η «σιωπηρή» πλειοψηφία, που εμμένει στον ορθολογισμό, την αισθητική και τη διαφύλαξη της δημοκρατίας και των θεσμών απέναντι σε «μαύρα κοράκια με νύχια γαμψά».

Ελευθερίες και κεκτημένα δηλαδή, τα οποία ο δήμαρχος Αθηναίων θέλησε να υπηρετήσει ως θεματοφύλακας, απαγορεύοντας τα «συσσίτια του μίσους» και την επίδειξη ακροδεξιάς τεστοστερόνης. Αυτή η παρακαταθήκη, την οποία επιθυμούν να διαφυλάξουν οι Αθηναίοι, δεν μπορεί να γίνει βορά προεκλογικών πυροτεχνημάτων.

«Παρέλαβα την πόλη στη χειρότερη φάση της μετά τη γερμανική κατοχή και την κράτησα όρθια» περιέγραψε ο δήμαρχος Αθηναίων, υποχωρώντας στη ρητορική της «καμένης γης», αγνοώντας ίσως ότι οι πολίτες έχουν επίγνωση του παρελθόντος και έχουν πράξει την επιλογή του μέλλοντος, προκρίνοντας την εκλογή του το 2010.

Όλα τα υπόλοιπα -«κατοχές», «κρεμάλες», «γκιλοτίνες»- μοιάζουν βγαλμένα από ένα λαϊκιστικό παραλήρημα, από τα οποία η Αθήνα προσπαθεί εναγωνίως να ξεφύγει. Ας μην την εμποδίσουμε.

You may also like

Handelsblatt : O Τσίπρας αποδείχτηκε για μια ακόμα φορά πραγματιστής πολιτικός

«Οι υπουργοί Οικονομικών της Ευρωζώνης διαπραγματεύονται για το