Και εγένετο …«Μπουγατσάν»

- in ΕΥ ΖΗΝ
149

Όταν η Θεσσαλονίκη συναντά γευστικά το Παρίσι

Άπειρες συζητήσεις έχουν γίνει, ώρες άσκοπες έχουν δαπανηθεί και το ζήτημα για την ονομασία της μπουγάτσας μεταξύ Θεσσαλονικέων και Αθηναίων έμεινε άλυτο. Μπουγάτσα με κρέμα, μπουγάτσα με τυρί ή… Μπουγατσάν;

Κι όμως, ένα νέο γλυκό ήρθε για να τροφοδοτήσει τις γαστριμαργικές… αντιδικίες που «ταλανίζουν» κατά καιρούς Βόρειους και Νότιους.

Το Μπουγατσάν είναι ένα κρουασάν με γέμιση από κρέμα μπουγάτσας, πασπαλισμένο με άχνη και κανέλα. Πρόκειται για μια «εφεύρεση» του Δημήτρη Κοπαράνη, που ασχολείται με τα υβριδικά επιδόρπια (Hybric Deserts), μια από τις πιο σύγχρονες τάσεις στη διεθνή κουζίνα.

«Το Μπουγατσάν δεν είναι γλυκό. Είναι ένα κοινωνικό σχόλιο, με έντονη δόση χιούμορ», αναφέρει, ο κ.Κοπαράνης, προσθέτοντας: «ένωσα το Παρίσι με τη… Θεσσαλονίκη ως ένα είδος απάντησης στη μεγαλομανία που μας πιάνει κατά καιρούς».

You may also like

Όταν ένα ρομπότ που ψήνει μπέργκερ

Ζητείται μονόχειρας ψήστης, πλήρους απασχόλησης -πρόθυμος και για