Καθοριστική για την Ελλάδα η αυριανή ημέρα

- in ΕΥΡΩΠΗ
383

H αυριανή ημέρα είναι καθοριστικής σημασίας όχι μόνο για την Ελλάδα αλλά και για την Ευρώπη, υπογράμμισε ο Ζαν Κλοντ Γιούνκερ, κατά τη συνέντευξη τύπου που παραχώρησε μαζί με τον πρόεδρο της ΕΕ, Ντόναλντ Τουσκ μετά την ολοκλήρωση της Συνόδου Κορυφής. «Είμαι αισιόδοξος αλλά όχι υπεραισιόδοξος», είπε χαρακτηριστικά.

O πρόεδρος της Κομισιόν κληθείς να σχολιάσει τις δηλώσεις του Πρωθυπουργού περί τελεσιγράφων, είπε πως κάτι τέτοιο δεν υφιστάται και πως ο πρόεδρος του Eurogroup, Γερούν Ντάισελμπλουμ αύριο θα προσπαθήσει να επιτύχει τη σύγκλιση των απόψεων. «Δεν λειτουργούμε με τελεσίγραφα», ξεκαθάρισε. Από την πλευρά του ο πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου, Ντ. Τουσκ, σημείωσε πως η πίεση προς την ελληνική κύβερνηση είναι χρονική και δεν προέρχεται από το Eurogroup, όχι οι ηγέτες, όχι οι υπουργοί. «Είναι γεγονός πως απέχουμε τρεις μέρες από την Τρίτη που είναι καθοριστικής σημασίας μέρα», δήλωσε.

Επιπλέον, ο ΖΚ Γιούνκερ τόνισε πως έχει σημειωθεί μεγάλη πρόοδος, ότι οι τρεις θεσμοί έχουν συμφωνήσει σε μια κοινή θέση. «Οι Έλληνες φίλοι μας, για δικούς τους λόγους, έχουν κάποιες διαφοροποιήσεις, ωστόσο είναι ξεκάθαρο πως οι διαπραγματεύσεις θα λάβουν χώρα στο Eurogroup», σχολίασε.

You may also like

Ολλανδία: Έναρξη σχολείων στις 10 Ιανουαρίου

Στην Ολλανδία, που έχει τεθεί σε αυστηρό λοκντάουν