Κίνημα «δεν ψηφίζω» στο ΠΑΣΟΚ

- in ΠΟΛΙΤΙΚΗ
541

Αποκαλυπτικός ως προς τις προθέσεις βουλευτών της αντιπολίτευσης υπήρξε σήμερα ο βουλευτής του ΠΑΣΟΚ, Ανδρέας Λοβέρδος.

Ερωτηθείς για τη στάση του ΠΑΣΟΚ μετά από τις εξελίξεις, ο κ. Λοβέρδος απάντησε:

«Έχω μιλήσει με την κα Γεννηματά γι’ αυτό και μάλιστα της είχα μεταφέρει την εξής εμπειρία μου, μόλις έφευγα από την Βουλή αφού ψήφισα τα τελευταία prior actions δηλαδή τον κώδικα πολιτικής δικονομίας και την οδηγία για τις τράπεζες, όταν φεύγαμε ο κ. Γρηγοράκος βουλευτής δικός μας, ο κ. Κωνσταντινόπουλος και εγώ, ο κ. Τριβελέγκας ,τέσσερις βουλευτές του ΠΑΣΟΚ θυμάμαι τι λέγαμε φεύγοντας ότι δεν πρόκειται να ξαναψηφίσουμε. Το ίδιο έλεγαν και πολλοί βουλευτές της ΝΔ, το ίδιο άκουσα να λέει κι ένας βουλευτής από το ΠΟΤΑΜΙ . Θέλω να πω ότι υπάρχει μια κινητικότητα στην αντιπολίτευση ότι αυτός ο ρόλος της συμπολιτευόμενης αντιπολίτευσης θα λάβει τέλος.

Θα αναλάβουν τις ευθύνες ως κυβέρνηση μειοψηφίας να ψηφίζουν μεγάλες συμφωνίες της χώρας με 110 βουλευτές και ότι κυβερνάνε με την ανοχή της αντιπολίτευσης με 110 βουλευτές αφού οι ίδιοι κάνουν το κοινοβουλευτικό ατόπημα και την κοινοβουλευτική μηχανορραφία να λένε ότι «μπορεί να μην ψηφίζω τις μεγάλες επιλογές μιας κυβέρνησης αλλά την στηρίζω». Αυτό δεν υπάρχει, είναι εφεύρεση ΣΥΡΙΖΑ, της πρώτης φόρας δήθεν Αριστεράς. Γιατί δεν είναι Αριστερά, αυτό είναι ένα κόμμα παρδαλό, τύπου κεντρικής Λατινικής Αμερικής. Δεν είναι αριστερά.

Αυτό το στηρίζω την κυβέρνηση αλλά δεν ψηφίζω τις μεγάλες της επιλογές δεν υπάρχει κοινοβουλευτικά, δεν υπάρχει δημοκρατικά, είναι άηθες αυτό που κάνουν και εν πάση περιπτώσει εμείς δεν θα βοηθήσουμε πια. Τουλάχιστον έτσι σκεφτόμαστε πολλοί… Εγώ απλώς σας είπα ότι οι πολλοί της κοινοβουλευτικής ομάδας έχουμε μια διάθεση να σταματήσουμε αυτή τη γελιοποίηση».

You may also like

Υπογράφεται η συμφωνία για 18 Rafale από τη Γαλλία

Με μια ιστορική αναφορά στον ορισμό του προϋπολογισμού