Κίνα: «αφέλεια» η ελευθερία στο web

- in ΚΟΣΜΟΣ
417

Κριτική ασκεί το Πεκίνο στον αμερικανό υπουργό Εξωτερικών για την ελευθερία έκφρασης στο ίντερνετ

Η Κίνα επέκρινε σήμερα τον αμερικανό υπουργό Εξωτερικών Τζον Κέρι για την “αφελή” έκκλησή του για περισσότερη ελευθερία στο Ίντερνετ στη χώρα και αναρωτήθηκε γιατί στη συζήτησή του με κινέζους μπλόγκερ δεν εθίγη το θέμα του Έντουαρντ Σνόουντεν.

Στη διάρκεια μιας συζήτησης περίπου 40 λεπτών με μπλόγκερ που είχε το Σάββατο στο Πεκίνο, ο Κέρι εξέφρασε την υποστήριξή του για την ελευθερία του Ίντερνετ στην Κίνα, καθώς και γενικά για τα ανθρώπινα δικαιώματα.

Η εκπρόσωπος του κινεζικού υπουργείου Εξωτερικών δήλωσε πως οι ξένοι δεν έχουν δικαίωμα να κρίνουν και παρεξηγούν την πραγματική κατάσταση.«Αν το Ίντερνετ της Κίνας δεν είχε τεράστια ανάπτυξη τα λίγα τελευταία χρόνια, τότε πού βρέθηκαν αυτοί οι μπλόγκερ;», δήλωσε στη διάρκεια της καθημερινής ενημέρωσης των δημοσιογράφων.

«Για τις υποθέσεις της Κίνας πρέπει να αποφασίζει ο κινεζικός λαός με βάση τη δική του εθνική συνθήκη. Το να χρησιμοποιούν τέτοιες μεθόδους για να σπρώξουν την Κίνα σε μια κατεύθυνση αλλαγής που εκείνοι θέλουν, αυτό δεν είναι μάλλον αφελές;», πρόσθεσε.

“Πιστεύω πως το θέμα αυτής της συζήτησης θα μπορούσε να είναι ακόμη περισσότερο ανοικτό, για παράδειγμα να συζητήσουν την υπόθεση του Σνόουντεν και θέματα όπως αυτό”, πρόσθεσε αναφερόμενη στον πρώην σύμβουλο της Εθνικής Υπηρεσίας Ασφαλείας (NSA) των ΗΠΑ, οι διαρροές του οποίου έχουν φέρει σε δύσκολη θέση την Ουάσινγκτον.

You may also like

Τηλεφωνική επικοινωνία Μισέλ – Ερντογάν

 Τηλεφωνική επικοινωνία με τον Πρόεδρο της Τουρκίας, Ταγίπ