«Κάτω τα χέρια από το μηχανισμό του ΠΑΣΟΚ»

- in ΠΟΛΙΤΙΚΗ
331

Προσωπικές στρατηγικές και πολιτικές φυσιογνωμίες βλέπουν πρωτοκλασάτα στελέχη του Κινήματος πίσω από τους «58»

Έντονη δυσαρέσκεια καταγράφηκε κατά τη συνεδρίαση του Πολιτικού Συμβουλίου του ΠΑΣΟΚ, με φόντο τους πρόσφατους χειρισμούς της διαδικασίας για την ανασυγκρότηση της Κεντροαριστεράς, με αφετηρία την «Πρωτοβουλία των 58».

Τα όσα ειπωθηκαν την περασμένη Δευτέρα στο Περιστέρι, αλλά και ο «αποκλεισμός» της επικεφαλής των Ευρωβουλευτών του ΠΑΣΟΚ, Συλβάνας Ράπτη από τη συνάντηση αντιπροσωπείας των «58» με τον Χάνες Σβόμποντα εκλήφθηκαν ως “η σταγόνα που ξεχείλισε το ποτήρι”, για μια σειρά από πρωτοκλασάτα στελέχη του ΠΑΣΟΚ.

Ενδεικτικές του κλίματος υπήρξαν τοποθετήσεις όπως των Θάνου Μωραϊτη και Φώφης Γεννηματά. Ο Θάνος Μωραΐτης διαφώνησε με τη διεξαγωγή Συνδιάσκεψης και με την ανάδειξη του ευρωψηφοδελτίου από τη βάση, τασσόμενος υπέρ του να ληφθούν οι αποφάσεις από τον πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ. Κατηγορηματική στην τοποθέτησή της εμφανίστηκε και η Φώφη Γεννηματά, υπογραμμίζοντας ότι το ΠΑΣΟΚ ούτε διαλύεται, ούτε χαρίζεται, ούτε ψάχνει να κρυφτεί, ζητώντας ξεκάθαρη στάση από τους «58».

«Κάτω τα χέρια από το μηχανισμό του ΠΑΣΟΚ»

Επιπλέον, αλγεινή εντύπωση έχει προκαλέσει σε μερίδα στελεχών του ΠΑΣΟΚ το γεγονός ότι οι «58» αυτονομούνται μεν, αρέσκονται δε στη χρήση των οργανωτικών και επικοινωνιακών υποδομών του Κινήματος και χαίρουν ιδιαίτερης προβολής, κάτι που προκάλεσε σχόλια κατά το Πολιτικό Συμβούλιο του ΠΑΣΟΚ.

You may also like

Υπογράφεται η συμφωνία για 18 Rafale από τη Γαλλία

Με μια ιστορική αναφορά στον ορισμό του προϋπολογισμού