Θεσσαλονίκη: 4 προτάσεις για το ασφαλιστικό ζητά το ΤΕΕ

Να ληφθούν άμεσα μέτρα για τον εξορθολογισμό των υπέρογκων -όπως υποστηρίζει- ασφαλιστικών εισφορών, που καλούνται να καταβάλλουν οι Έλληνες μηχανικοί βάσει του νέου νόμου, ζητά μεταξύ άλλων η διοικούσα επιτροπή του Τεχνικού Επιμελητηρίου Ελλάδας/Τμήματος Κεντρικής Μακεδονίας (ΤΕΕ/ΤΚΜ), με επιστολή προς τον αρμόδιο υφυπουργό, Αναστάσιο Πετρόπουλο. Εισηγείται παράλληλα να δοθεί η δυνατότητα εξόφλησης, σε 12 άτοκες μηνιαίες δόσεις, τυχόν ληξιπρόθεσμων οφειλών προς το ΕΤΑΑ του έτους 2016.

Στην επιστολή προς τον υφυπουργό Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Κοινωνικής Αλληλεγγύης, η οποία κοινοποιείται στον υπουργό Υποδομών Μεταφορών, Χρήστο Σπίρτζη, καθώς και στην υπουργό Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Κοινωνικής Αλληλεγγύης, Έφη Αχτσιόγλου, η διοικούσα επιτροπή του ΤΕΕ/ΤΚΜ ζητά ακόμη τα εξής:

-Οι μηχανικοί που δεν έχουν εξοφλήσει εμπρόθεσμα τις ασφαλιστικές εισφορές στο ΕΤΑΑ του έτους 2016 και θα κάνουν χρήση της προτεινόμενης δυνατότητας, να διατηρήσουν ενεργές τις ρυθμίσεις των ληξιπρόθεσμων οφειλών, στις οποίες είχαν υπαχθεί προ της 1/1/2017.

-Την άμεση επιπλέον ενίσχυση της περιουσία του ΤΜΕΔΕ όπως προβλέπει η οικονομική μελέτη που έχει εκπονηθεί από το ΤΣΜΕΔΕ.

“Οι κινήσεις αυτές θεωρούνται απολύτως απαραίτητες και επείγουσες, καθώς σύμφωνα με τα στοιχεία που τηρούνται στις υπηρεσίες του ΤΕΕ/ΤΚΜ, η έναρξη εφαρμογής του νέου νόμου για το ασφαλιστικό (Ν. 4387/2016) και η συνακόλουθη αύξηση των ασφαλιστικών εισφορών των ελευθέρων επαγγελματιών, συνοδεύεται από την κατακόρυφη αύξηση των μηχανικών μελών του, που παύουν την άσκηση του επαγγέλματος τους και διαγράφονται από το ΤΕΕ, παρότι βρίσκονται και σε παραγωγική ηλικία. Διαπιστώνεται επίσης, ότι η συντριπτική πλειοψηφία των μηχανικών που είναι ακόμα ενεργοί επαγγελματίες, στερούνται ουσιαστικά τη δυνατότητα άσκησης του επαγγέλματος τους, διότι από 1/1/2017 δεν είναι ασφαλιστικά ενήμεροι, λόγω της αδυναμίας εμπρόθεσμης πληρωμής των εισφορών στο ΕΤΑΑ του έτους 2016” αναφέρεται στην επιστολή.

You may also like

Επιπλέον δρομολόγια του ΟΑΣΘ για το Φεστιβάλ της Μονής Λαζαριστών

Τέσσερα επιπλέον δρομολόγια στις λεωφορειακές γραμμές 27 και