Θεσσαλονίκη: φύσηξε…Βαρδάρης και καθάρισε

- in ΓΥΝΑΙΚΑ
391

Ο νοτιάς που φύσηξε στην πόλη «καθάρισε» την ατμόσφαιρα

Ο νοτιάς που φύσηξε στην πόλη “καθάρισε” την ατμόσφαιρα της Θεσσαλονίκης, σύμφωνα με όσα προκύπτουν από τις μετρήσεις των σταθμών του δημοτικού δικτύου ελέγχου ατμοσφαιρικής ρύπανσης του τμήματος περιβάλλοντος του κεντρικού δήμου.

Στις 7 το πρωί, οι (ωριαίες) τιμές των αιωρούμενων σωματιδίων ΡΜ 10 ήταν 38 μg/ανά κυβικό μέτρο στο σταθμό της Λαγκαδά, 40 μg στο σταθμό της Εγνατίας, 23 μg στο σταθμό του Δημαρχείου, 26 μg στο σταθμό της Μαρτίου, 14 μg στο σταθμό της Τούμπας και 15 μg στο σταθμό του Επταπυργίου.

Η υψηλότερη ωριαία τιμή που καταγράφηκε ήταν στις 2 το ξημέρωμα, όταν τα επίπεδα των αιωρούμενων σωματιδίων ΡΜ10 «άγγιξαν» τα 89 μg/ανά κυβικό μέτρο.

Η χθεσινή μέση ημερήσια τιμή των αιωρούμενων σωματιδίων ΡΜ 10 ήταν 45 μg/ ανά κυβικό μέτρο στο σταθμό του Επταπυργίου, 44 μg στο σταθμό της Τούμπας, 83 μg στο σταθμό της Μαρτίου, 56 μg στο σταθμό του Δημαρχείο και 115 μg στο σταθμό της Λαγκαδά.

Στο μεταξύ, χθες, η Αντιπεριφέρεια της Μητροπολιτικής Ενότητας Θεσσαλονίκης προχώρησε στην έκδοση σειράς συστάσεων προς τους πολίτες, μετά τα υψηλά επίπεδα ρύπανσης που παρουσιάστηκαν στην ατμόσφαιρα.

You may also like

Χάρι και Mέγκαν στο Spotify

Ο πρίγκιπας Χάρι της Βρετανίας και η σύζυγός