Θεσσαλονίκη: Ιωαννίδης στο δήμο, Τζιτζικώστας στην Περιφέρεια

- in ΠΟΛΙΤΙΚΗ
504

Κοντά στη λήψη των οριστικών αποφάσεων για τις υποψηφιότητες στη βόρεια Ελλάδα η Λ.Συγγρού

Λευκός καπνός αναμένεται να βγει τις επόμενες ημέρες από τα γραφεία της Λεωφόρου Συγγρού αναφορικά με τις υποψηφιότητες που θα στηρίξει η ΝΔ στο Δήμο Θεσσαλονίκης και την Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας.

Σύμφωνα με ασφαλείς πληροφορίες της «Μακεδονίας της Κυριακής», μετά και την αξιολόγηση των ευρημάτων των δημοσκοπήσεων, στη Νέα Δημοκρατία έχουν καταλήξει και επισήμως πως για την Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας θα υποστηριχθεί η υποψηφιότητα του Απόστολου Τζιτζικώστα.

Πρόσφατα ο περιφερειάρχης είχε επαφές στην Αθήνα με κορυφαία κυβερνητικά και κομματικά στελέχη “κλειδώνοντας” τη στήριξη στην υποψηφιότητά του στην οποία επέμενε παρά τις ουκ ολίγες γαλάζιες εισηγήσεις να μεταπηδήσει ως υποψήφιος στον κεντρικό δήμο. Άλλωστε και στην ειδική συνεδρίαση του Περιφερειακού Συμβουλίου για τον απολογισμό του 2013, που πραγματοποιήθηκε την προηγούμενη Πέμπτη, η ομιλία του κ. Τζιτζικώστα εμπεριείχε αναφορές για την επόμενη θητεία και προανήγγειλε έναρξη διαλόγου για την Κεντρική Μακεδονία από τον Φεβρουάριο, οπότε και αναμένεται να αναγγείλει και επίσημα την υποψηφιότητά του.

Ήδη πάντως ο κ. Τζιτζικώστας έχει προχωρήσει διαδικασίες για το ψηφοδέλτιο, το πρόγραμμα και την πολιτική επικοινωνία του συνδυασμού του.

Η επιλογή στην Περιφέρεια ήταν το πιο εύκολο κομμάτι του παζλ των γαλάζιων υποψηφιοτήτων για την ΝΔ καθώς έχει προσκείμενο σε αυτήν εν ενεργεία περιφερειάρχη. Τα άλλα ονόματα που είχαν ακουστεί και είχαν συμπεριληφθεί στις τελευταίες μετρήσεις ήταν του Υπουργού Μακεδονίας-Θράκης Θόδωρου Καράογλου, του βουλευτή Γιάννη Ιωαννίδη αλλά ακόμη και του Σάββα Καλεντερίδη.

Πηγή: Εφ. «Μακεδονία της Κυριακής»

You may also like

Υπογράφεται η συμφωνία για 18 Rafale από τη Γαλλία

Με μια ιστορική αναφορά στον ορισμό του προϋπολογισμού