Θεσσαλονίκη: Η «γαλάζια φτώχεια» και η Σπυράκη

Η ηχηρή απουσία βουλευτών και λοιπών κομματικών στελεχών της Νέας Δημοκρατίας από εκδήλωση που διοργάνωσε πρόσφατα η «γαλάζια» ευρωβουλευτής, Μαρία Σπυράκη για την «ενεργειακή φτώχεια» στη δυτική Θεσσαλονίκη ήταν απλά η απόδειξη.

Απόδειξη των υπόγειων ταραγμένων «γαλάζιων» νερών της συμπρωτεύουσας, καθώς η πιθανή έλευση της κας Σπυράκη στο ψηφοδέλτιο της ΝΔ στην Α΄ Θεσσαλονίκης έπεσε σαν το βότσαλο στη γαλάζια λίμνη της αδράνειας.

Κοιτάζοντας κανείς την κοινοβουλευτική εκπροσώπηση της Θεσσαλονίκης από πλευράς της Νέας Δημοκρατίας, με μια ματιά διαπιστώνει την παρουσία των ίδιων προσώπων για μια τουλάχιστον δεκαπενταετία, σαν μια πολιτική επετηρίδα που δύσκολα σπάει.

Από την άλλη, με δυσκολία θυμάται κανείς μια ηχηρή παρέμβαση, μια ρηξικέλευθη πρόταση, έστω μια πρωτοβουλία που προσέφεραν προς όφελος της πόλης τα τελευταία χρόνια οι εν ενεργεία «γαλάζιοι» βουλευτές. Πρωτοβουλία, όχι εξώφυλλα σε περιοδικά ή φωτογραφίες σε στάδια και σούπερ μάρκετ, ποσταρισμένες «εναλλακτικά» στα social media.

Η φημολογούμενη είσοδος της Μαρίας Σπυράκη στα «γαλάζια» ψηφοδέλτια της Α΄ Θεσσαλονίκης έχει ήδη βοηθήσει την πόλη, ακόμη και αν δεν γίνει πράξη. Γιατί κατάφερε να ταράξει με την «ενεργειακή φτώχεια», τον βαθύ πολιτικό ύπνο των κρατούντων τα «γαλάζια» σκήπτρα.

You may also like

Επιπλέον δρομολόγια του ΟΑΣΘ για το Φεστιβάλ της Μονής Λαζαριστών

Τέσσερα επιπλέον δρομολόγια στις λεωφορειακές γραμμές 27 και