Θεσσαλονίκη: «δωρεάν» σπιρουλινα και 78.000 θύματα

- in ΓΥΝΑΙΚΑ
419

Δύο «επιχειρηματίες» έβγαλαν σχεδόν 300.000 ευρώ εξαπατώντας χιλιάδες καταναλωτές

Σχεδόν 80.000 καταναλωτές απ’ όλη την ελληνική επικράτεια, έπεσαν θύματα με την «πώληση» του δημοφιλούς συμπληρώματος διατροφής σπιρουλίνα, που αποκαλύφθηκε από τις διωκτικές αρχές.

Σύμφωνα με την ΕΛ.ΑΣ., για την υπόθεση κατηγορούνται συνολικά 2 άτομα, ένας 47χρονος κι ένας 45χρονος, σε βάρος των οποίων απαγγέλθηκε ποινική δίωξη για απάτη σε βαθμό κακουργήματος.

Κατά τη δικογραφία, οι δύο επιχειρηματίες αποκόμισαν σε διάστημα τριών μηνών, από τον Ιούλιο έως τον Σεπτέμβριο του περασμένου χρόνου, περίπου 280 χιλιάδες ευρώ, καθώς οι δύο κατηγορούμενοι είχαν συστήσει από το 2010 διαφημιστική εταιρεία, μέσω της οποίας ήρθαν σε συμφωνία με εταιρεία παραγωγής σπιρουλίνας για την αγορά του γνωστού συμπληρώματος διατροφής.

Σύμφωνα με τη συμφωνία των δύο πλευρών, κάθε συσκευασία σπιρουλίνας των τριάντα δισκίων κόστιζε στους κατηγορουμένους 79 λεπτά, όταν τα φαρμακεία και τα καταστήματα πώλησης τυποποιημένων προϊόντων, στα οποία επιτρέπεται αποκλειστικά η πώληση του εν λόγω προϊόντος, χρεώνουν την κάθε συσκευασία των 70 δισκίων προς 10 ευρώ.

Στη συνέχεια, κατάλληλα εκπαιδευμένοι υπάλληλοι της διαφημιστικής εταιρείας, ανέλαβαν, μέσω τηλεφωνικών κλήσεων σε υποψήφιους αγοραστές, να προωθήσουν το προϊόν, υποστηρίζοντας δήθεν ότι το προσφέρουν δωρεάν, με μοναδική επιβάρυνση τα έξοδα αποστολής, που, κατά τους ισχυρισμούς τους, ανέρχονταν σε 7,95 ευρώ.

Στην πραγματικότητα, όμως, τα έξοδα μεταφοράς- που πάντως καταβλήθηκαν κανονικά για τη διανομή της συσκευασίας των 30 χαπιών -ανέρχονταν σε 2,9 ευρώ.

Στο διάστημα των τριών μηνών, οι κατηγορούμενοι, μέσω της εταιρείας τους, έπεισαν συνολικά 78.180 καταναλωτές να αγοράσουν από τη δική τους σπιρουλίνα, αποκομίζοντας συνολικά το χρηματικό ποσό των 278.320 ευρώ.

You may also like

Χάρι και Mέγκαν στο Spotify

Ο πρίγκιπας Χάρι της Βρετανίας και η σύζυγός