Θεσσαλονίκη: «γαλάζιο» αντάρτικο στο δήμο

- in ΓΥΝΑΙΚΑ
446

Ανεξάρτητη Αυτοδιοικητική Κίνηση συγκροτεί ο Βενιαμίν Καρακωστάνογλου για τον Δήμο Θεσσαλονικης

Σε πονοκέφαλο αναδεικνύονται τα «γαλάζια χρίσματα» για τις αυτοδιοικητικές εκλογές, καθώς αργεί η ανακοίνωση των υποψηφίων για τους μεγάλους δήμους, με αποτέλεσμα να συγκροτούνται ανεξάρτητες κινήσεις από στελέχη της Νέας Δημοκρατίας. Κάτι τέτοιο συνέβη για το δημοτικό σύμβουλο της παράταξης του Κώστα Γκιουλέκα, Βενιαμίν Καρακωστάνογλου, που δημοσιοποιήσε με ανακοίνωσή του ανεξάρτητο συνδυασμό.

Ολόκληρη η ανακοίνωση:

Eυρύ αυτοδιοικητικό και ανεξάρτητο προεκλογικό μέτωπο συγκροτεί ο διεθνολόγος και Δημοτικός Σύμβουλος Θεσσαλονίκης Βενιαμίν Καρακωστάνογλου ενόψει των επικείμενων δημοτικών εκλογών. Ο ίδιος θα συνεχίσει να ασκεί το αντιπολιτευτικo έργο του ως Δημοτικός Σύμβουλος της «Ομάδα Δημιουργίας» του Κώστα Γκιουλέκα μέχρις ότου αναλάβει η νέα διοίκηση του Δήμου.

Με δεδομένη τη θέση που εξέφρασαν κόμματα, όπως η Νέα Δημοκρατία από την οποία προέρχεται και ο ίδιος, ότι δεν θα υπάρξει έκφραση κομματικής υποστήριξης στους υποψηφίους των Αυτοδιοικητικών εκλογών και συνεπώς οι υποψήφιοι είναι λογικό να προέλθουν από το χώρο της Αυτοδιοίκησης και των υπόλοιπων κοινωνικών δυνάμεων, και όχι κατ’ ανάγκην από την κεντρική πολιτική σκηνή, ο κ. Καρακωστάνογλου στοχεύει στην ευρύτερη συμπαράταξη πολιτικών και κοινωνικών δυνάμεων καθώς και μεμονωμένων πολιτών που πιστεύουν ότι η Θεσσαλονίκη αξίξει κάτι καλύτερο από αυτό που βιώνει σήμερα.

Οι Δημοτικοί Σύμβουλοι και τα στελέχη της παράταξης «Ομάδα Δημιουργίας για τη Θεσσαλονίκη» θα προσκληθούν από τον κ. Καρακωστάνογλου να συμμετάσχουν στις επόμενες Δημοτικές Εκλογές με το νέο σχήμα, στη βάση των κοινών θέσεων και αγώνων τους για την πόλη μας τα τελευταία 3,5 χρόνια.

Ταυτόχρονα, με το εγχείρημά του αυτό επιδιώκεται να ξεκαθαρίσει το ταχύτερο δυνατό το πολιτικό τοπίο των υποψηφιοτήτων, ώστε να αρχίσει έγκαιρα ένας ουσιαστικός διάλογος στην πόλη για τα πολλά οξυμένα προβλήματά της και να κατατεθούν προτάσεις λύσεων από τους υποψηφίους ενόψει των εκλογών. ΄Αλλωστε, η πάροδος του χρόνου λειτουργεί προς όφελος της σημερινής διοίκησης του Δήμου.

Ήδη οι επαφές του κ. Καρακωστάνογλου με στελέχη της τοπικής κοινωνίας, της Αυτοδιοίκησης, της πανεπιστημιακής κοινότητας, του εμπορικού κόσμου και άλλων μαζικών φορέων της πόλης, βρίσκονται σε εξέλιξη.

Ο Βενιαμίν Καρακωστάνογλου κατείχε στο παρελθόν θέσεις ευθύνης διεθνούς εμβέλειας (Οργανισμός Ανασυγκρότησης των Βαλκανίων, Βοσνία, Κόσοβο κ.α ), χρημάτισε επί χρόνια Αντιδήμαρχος στο Δήμο Θεσσαλονίκης, έχει εκδόσει βιβλία για εθνικά και διεθνή ζητήματα, αρθρογραφεί τακτικά και, ως Δημοτικός Σύμβουλος με την παράταξη του Κ.Γκιουλέκα, έχει συγκρουστεί πολλές φορές με τη σημερινή διοίκηση του Δήμου για ζητήματα μείζονος σημασίας, γεγονός ευρύτατα γνωστό στους Θεσσαλονικείς.

Επίσης, είναι εδώ και τέσσερα χρόνια πρόεδρος της Θρακικής Εστίας Θεσσαλονίκης και εκλεγμένο μέλος του Δ.Σ του Ενιαίου Συλλόγου Διδακτικού και Ερευνητικού Προσωπικού (ΕΣΔΕΠ) του ΑΠΘ.

Σύμφωνα με το περιβάλλον του, ο κ. Καρακωστάνογλου θα ηγηθεί του ανεξάρτητου αυτοδιοικητικού ψηφοδελτίου της Θεσσαλονίκης, προτάσσοντας στην προεκλογική αντιπαράθεση το ήθος, τη γνώση της Αυτοδιοίκησης, την ικανότητά του στη διοίκηση και την εμπειρία του ως νομικού (λέκτορας της Νομικής Σχολής του ΑΠΘ)

Στόχοι της νέας παράταξης θα είναι η σωστή κατανομή και η διαφάνεια στα οικονομικά του Δήμου, η αναβάθμιση της καθημερινότητας των δημοτών, η αλληλεγγύη στους αδύναμους συμπολίτες μας, και η διαφύλαξη της αλήθειας για την ιστορική ταυτότητα της πόλης της Θεσσαλονίκης και της Μακεδονίας.

You may also like

Χάρι και Mέγκαν στο Spotify

Ο πρίγκιπας Χάρι της Βρετανίας και η σύζυγός