Θεσσαλονίκη Ανοιχτή πόλη: “Ο κ. Μπουτάρης σφυρίζει αδιάφορα”

- in ΓΥΝΑΙΚΑ
467

“Η δημοτική αρχή αναλώνεται σε μια επικοινωνιακή εκστρατεία για την επανεκλογή του πολιτικά εξαντλημένου και αφερέγγυου Γιάννη Μπουτάρη”

Αιχμηρή υπήρξε η ανακοίνωση της δημοτικής παράταξης «Θεσσαλονίκη Ανοιχτή πόλη», που πρόσκειται στο ΣΥΡΙΖΑ στις σημερινές δηλώσεις του δημάρχου Θεσσαλονίκης.

Αναλυτικά, η ανακοίνωση:

Δεν μας προκαλεί εντύπωση η επικοινωνιακού τύπου αντικυβερνητική γλυκανάλατη δήλωση του Δημάρχου Θεσσαλονίκης. Ο κ. Μπουτάρης προσπαθεί να δείξει την ανεξάρτητη πολιτική του σκέψη, μακριά από την κυβέρνηση της κοινωνικής καταστροφής και εξαθλίωσης, καθώς και από τα κόμματα που τη στηρίζουν.

Κατά κανόνα ο κ. Μπουτάρης εφαρμόζει τις μνημονιακές πολιτικές της κυβέρνησης. Υποτίθεται πως υπερασπίζεται την αυτοτέλεια της τοπικής αυτοδιοίκησης ενώ ψήφισε και εφαρμόζει τον προϋπολογισμό του 2014, που πρώτα έκοψε και έραψε στα μέτρα του το μνημονιακής καταγωγής Παρατηρητήριο Οικονομικής Αυτοτέλειας -Υποτέλειας που στραγγαλίζει τα οικονομικά των Δήμων.

Κάθε φορά που στο Δημοτικό Συμβούλιο τίθεται το ερώτημα καταδίκης της κυβερνητικής πολιτικής ο κ. Μπουτάρης σφυρίζει αδιάφορα. Μπροστά στην καθημερινή καταστροφή της ζωής χιλιάδων ανθρώπων, η Τοπική Αυτοδιοίκηση δεν μπορεί να επιλέγει το ρόλο του φτωχού συγγενή και του καλού παιδιού της κεντρικής εξουσίας αλλά το δρόμο της οργανωμένης σύγκρουσης με τη βάρβαρη κυβερνητική πολιτική.

Η κυβερνητική «λαθροχειρία», προκειμένου οι αυτοδιοικητικές εκλογές να διεξαχθούν μία εβδομάδα νωρίτερα από το κανονικό, είναι ευθέως παράνομη, επιβαρύνει αδικαιολόγητα των κρατικό προϋπολογισμό, σε μία συγκυρία που η κοινωνία καλείται να καταβάλει βαρύ τίμημα, ενώ την ίδια στιγμή δεν έχει καμία αιτιολογική βάση, παρά μόνο τις μικροκομματικές σκοπιμότητες της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ, προκειμένου να αποκρύψουν κατά το δυνατόν το μήνυμα καταδίκης που θα στείλουν οι πολίτες και στις αυτόδιοικητικές και στις ευρωπαϊκές κάλπες.

Την ίδια ώρα η δημοτική αρχή της πόλης μας, αντί να καταπιαστεί στα σοβαρά με τις ζωτικές ανάγκες των χειμαζόμενων συμπολιτών μας, αντί να αλλάξει τις προτεραιότητες του Δήμου, ρίχνοντας το κύριο βάρος στην κοινωνική πολιτική αναλώνεται σε μια επικοινωνιακή εκστρατεία για την επανεκλογή του πολιτικά εξαντλημένου και αφερέγγυου Γιάννη Μπουτάρη.

You may also like

Χάρι και Mέγκαν στο Spotify

Ο πρίγκιπας Χάρι της Βρετανίας και η σύζυγός