Κανείς δεν θα σώσει τον ελληνικό λαό, θα τον σώσει ο καλός του εαυτός [Βίντεο]

- in ΠΟΛΙΤΙΚΗ
260

Ο Σταύρος Θεοδωράκης μιλώντας  στην εκπομπή του Γιώργου Αυτιά “Καλημέρα” στον ΣΚΑΪ, σχολίασε τις αλληλοκατηγορίες Σαμαρά – Τσίπρα και μίλησε για “το παιδί πέρα από το ποτάμι ”, για τις συνεργασίες , την ανεργία των νέων και το τι πρέπει να κάνει η Ευρώπη γι’αυτό.

Στην ερώτηση του Γιώργου Αυτιά ποια η γνώμη του για τον χαρακτηρισμό του Αντώνη Σαμαρά προς τον Αλέξη Τσίπρα, ότι είναι “τζογαδόρος” γιατί επενδύει σε κάτι αρνητικό για τη χώρα, είπε: “Δεν θα χρησιμοποιούσα τέτοιες έννοιες για κανέναν από τους πολιτικούς ηγέτες, καλό είναι να χαμηλώσουμε τους τόνους, να μετριάσουμε τις κουβέντες μας για να αντιμετωπίσουμε τα προβλήματα της χώρας”.

Συγκεκριμένα τόνισε:

“Ετοιμάζουμε ένα σχέδιο δράσης, ένα δικό μας μνημόνιο”, ξεκαθαρίζοντας ότι “η ευθύνη των πολιτικών είναι διπλή: πρώτον γιατί δημιούργησαν αυτό το χρέος και δεύτερον γιατί δεν είχαν τη λύση και σήκωσαν τα χέρια ψηλά”.

“Χρειάζεται εθνική συνεννόηση για να βγει η χώρα από το αδιέξοδο. Γιατί να μην επιλέξουμε τη γλώσσα της συνεννόησης;”

Για τους πολιτικούς του αντιπάλους δήλωσε: “Μου αρέσει ο Τσίπρας και ο Σαμαράς αυτές τις μέρες, υπάρχει ο προεκλογικός εαυτός τους – υπάρχει ένα προεκλογικό προσωπείο αλλά ο κόσμος πρέπει να θυμάται ποια είναι η συμπεριφορά των πολιτικών αρχηγών τα τελευταία χρόνια”.

“Εγώ δεν θα γίνω ένα με το πολιτικό σύστημα, δεν θα πατήσω ένα κουμπί και την επόμενη μέρα θα βρέξει λεφτά, η χώρα πρέπει να πειστεί ότι δουλεύει με τις δυνάμεις της. Το ταμείο είναι ‘πόσα μπαίνουν – πόσα βγαίνουν’.”

Σχολιάζοντας τη δημιουργία Του Ποταμιού σημείωσε πως “παρότι τριών μηνών κόμμα, έχουμε εξαρχής τη διάθεση να μιλήσουμε για λύσεις αλλά στην Ελλάδα δεν έχουμε ‘αυτιά’ για τις λύσεις”.

Για τους επενδυτές ξεχώρισε δύο προϋποθέσεις: σταθερότητα στο φορολογικό σύστημα και απονομή δικαιοσύνης σε σύντομο χρονικό διάστημα.

“Ο Έλληνας έχει ευθύνη ότι έχει μια πολιτική ηγεσία που φέρθηκε απερίσκεπτα και δανειζόταν. Οι νέοι της Ελλάδας τι ευθύνη έχουν; Τα παιδιά της Ελλάδας, που είναι και τα παιδιά της Ευρώπης, πρέπει να βοηθηθούν με το ευρωπαϊκό ταμείο ανεργίας”.

Πιο συγκεκριμένα ο Σταύρος Θεοδωράκης μιλώντας για την ανεργία των νέων τόνισε ότι πρέπει να δίνεται επίδομα μέχρι να πέσει η ανεργία κάτω από 10%, για έναν χρόνο οι επιχειρήσεις των νέων θα απαλλάσσονται από φόρους και να δοθεί στους αριστούχους Έλληνες η δυνατότητα να κάνουν καινοτόμες δράσεις στη χώρα τους: “Νέοι άνθρωποι στην πολιτική και την οικονομία για να βγει η χώρα μπροστά. Η χώρα πρέπει να πειστεί ότι δουλεύει με τις δυνάμεις της, τέλειωσαν τα δανεικά”.

Σχολιάζοντας το ασφαλιστικό: “Αυτή τη στιγμή στην Ελλάδα δουλεύει ένας και πληρώνονται τρεις”.

Για τα σενάρια διαπλοκής επεσήμανε: “Η διαπλοκή βάζει αχυράνθρωπους εύκολους στον χειρισμό τους. Είμαι άνθρωπος της δουλειάς αλλά δεν έχω υπάρξει “υπάλληλος” σε κανέναν. Δεν πήρα ποτέ ούτε ένα ευρώ που δεν έχω δουλέψει”.

Απαντώντας στον ρόλο που θα παίξει Το Ποτάμι την επόμενη μέρα, ο Σταύρος Θεοδωράκης είπε: “Είμαι αυτός που θα συνεφέρει τους δύο πολιτικούς να δουν την πραγματικότητα, αν ο κόσμος το επιτρέψει”, συμπληρώνοντας πως “οι συμμαχίες θα γίνουν με όρους δικούς μας, με λύσεις” και ότι “Κανείς δεν θα σώσει τον ελληνικό λαό, θα τον σώσει ο καλός του εαυτός’.

“Γιατί να με ψηφίσεις; Γιατί με ξέρεις καλύτερα από κάθε άλλο πολιτικό. Όπως και οι Πρωταγωνιστές, το Ποτάμι θα ακούει αυτούς που δεν έχουν δυνατή φωνή, θα ενισχύει τη φωνή των αδυνάτων”.

Τέλος, τόνισε ότι “δεν θα με δείτε να διαπραγματεύομαι πίσω από κλειστές πόρτες. Όλα θα γίνονται δημοσίως” και αποκάλυψε πως Το Ποτάμι προτείνει “να σεβαστούμε τους θεσμούς και να φύγουμε όλοι από τα εκλογικά τμήματα. Δεν θα είμαστε στα εκλογικά τμήματα, δεν θα είμαστε ελεγκτές της ψήφου του κόσμου, ας αποκτήσουμε εμπιστοσύνη στους πολίτες μας. Ας αφήσουμε τον κόσμο να ψηφίσει απερίσπαστος.”

Δείτε το βίντεο:

You may also like

Υπογράφεται η συμφωνία για 18 Rafale από τη Γαλλία

Με μια ιστορική αναφορά στον ορισμό του προϋπολογισμού