Θεοδωράκης: Δεν πολεμάς το σύστημα ψηφίζοντας μια συμμορία

- in ΠΟΛΙΤΙΚΗ
291

“Δεν πολεμάς το σύστημα ψηφίζοντας μια συμμορία” τόνισε ο Σταύρος Θεοδωράκης στην, εκπομπή του Άρη Πορτοσάλτε στο ραδιόφωνο του ΣΚΑΪ, και συνέχισε “Εγώ δεν έχω εξήγηση για τα υψηλά ποσοστά της Χ.Α., συνάντησα ανθρώπους που μου είπαν ότι ‘δεν είμαστε Χρυσή Αυγή αλλά δεν θέλουμε αυτούς που την πολεμάνε’. Αφού το σύστημα είναι κακό και αυτό το σύστημα πολεμάει τη Χ.Α., να δώσω εγώ έναν πόντο στη Χ.Α. για να φανεί ότι δεν είμαι με το σύστημα”, αυτή είναι η εξήγηση που δίνουν οι ψηφοφόροι της Χρυσής Αυγής. Όπως μου είπε και ένας ηλικιωμένος στον Άγιο Παντελεήμονα, ‘οι μισοί στη Βουλή λένε προδότες τους άλλους μισούς. Η Χ.Α. που τους λέει όλους προδότες και όλους δικτάτορες γιατί έχει άδικο;’”.

Ο Σταύρος Θεοδωράκης προτείνει “να γίνει μια σοβαρή κουβέντα με δημοσιογράφους, με πολίτες, όχι με υψωμένο το δάχτυλο, όχι με κορώνες, όχι με κραυγές, για να καταλάβουν οι πολίτες ότι πρέπει να πολεμήσουν το σύστημα, πρέπει να οργανωθούν απέναντι στα κακά του συστήματος”.

Για τα σποτάκια

Κάνουμε κάποια βιντεάκια για να νικήσουμε την αποχή και ο στόχος επετεύχθη 1000%.

Το ότι αυτή τη στιγμή είναι τα πιο διάσημα βίντεο με θετική ανταπόκριση στη νεολαία της Ελλάδας, αυτό είναι δική μας νίκη.

Όσο για τις εσωτερικές διαφωνίες σχετικά με τα σποτ, ο Σταύρος Θεοδωράκης ξεκαθάρισε πως στο Ποτάμι “δεν μας αρέσει να έχουμε λουριά και δεν τραβάμε λουριά”.

Για τη διαπλοκή

“Αν ήμουν άνθρωπος της διαπλοκής, δεν θα μου χάριζε μια καλύτερη τύχη η διαπλοκή; Το Ποτάμι και ο Σταύρος Θεοδωράκης δεν χρωστάει πουθενά, είναι καθαρή υπόθεση που θα φανεί εκ του αποτελέσματος”.

Για τους πολιτικούς του αντιπάλους

“Υπάρχουν διαφορετικές απόψεις, υπάρχουν αντίπαλοι, δεν υπάρχουν εχθροί. Εγώ διαφωνώ σε πάρα πολλά πράγματα με τον Τσίπρα και τον Σαμαρά, αλλά, ρε παιδιά, δεν θα βρούμε μια γλώσσα συνεννόησης;”.

Ο Σταύρος Θεοδωράκης χαρακτήρισε αστεία την επιχειρηματολογία και της κυβέρνησης και του ΣΥΡΙΖΑ και του Βενιζέλου: “Ψήφισέ με γιατί θα ρίξω την κυβέρνηση ή ψήφισέ με γιατί, αν δεν με ψηφίσεις, θα φύγω και θα ρίξω την κυβέρνηση”.

“Ό,τι ποσοστά και να έχουμε σε σχέση με τα δύο μεγάλα κόμματα”, συμπλήρωσε, “αυτό δεν επηρεάζει την εθνική Βουλή και δεν πρέπει να την επηρεάζει”.

Για τις Ευρωεκλογές κάλεσε τους πολίτες να ψηφίσουν και να στείλουν στην Ευρωβουλή “κάποιους επιτέλους κανονικούς ανθρώπους, επιστήμονες, γεωργούς, ξεχωριστούς Έλληνες που θα είναι τιμή για την Ελλάδα να τους έχουμε στα έδρανα του ευρωκοινοβουλίου.”

You may also like

Υπογράφεται η συμφωνία για 18 Rafale από τη Γαλλία

Με μια ιστορική αναφορά στον ορισμό του προϋπολογισμού