Σαμαράς: Πολύ μεγάλο άλμα «ένα καινούργιο σύστημα ιδίων πόρων»

- in ΠΟΛΙΤΙΚΗ
289
A

Επίσκεψη-αστραπή στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο από τον Αντώνη Σαμαρά

Επίσκεψη-αστραπή στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο, στο Στρασβούργο, πραγματοποίησε σήμερα το απόγευμα ο πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς, προκειμένου να συμμετάσχει στην επίσημη παρουσίαση της δημιουργίας της Ομάδας Υψηλού Επιπέδου για τη διαχείριση των ιδίων πόρων της ΕΕ.

Η παρουσίαση έγινε με κοινή συνέντευξη Τύπου στην οποία, εκτός τον Έλληνα πρωθυπουργό, συμμετείχαν ο πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, Μάρτιν Σουλτς, ο πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, Ζοζέ Μανουέλ Μπαρόσο, αλλά και ο καθηγητής Μάριο Μόντι, πρώην πρωθυπουργός της Ιταλίας, ο οποίος ανέλαβε την προεδρία της Ομάδας.

Ο Αντώνης Σαμαράς υπογράμμισε την αναγκαιότητα αναδιάρθρωσης του ισχύοντος συστήματος ιδίων πόρων. «Όλες οι κυβερνήσεις και τα θεσμικά όργανα θεωρούν ότι το ισχύον σύστημα είναι περίπλοκο και δεν αντιστοιχεί στις πραγματικές ανάγκες» είπε και πρόσθεσε: «Η ομάδα Υψηλού Επιπέδου δεν είναι μια τυπική γραφειοκρατική ομάδα. Τα μέλη της θα εργασθούν με πλήρη ανεξαρτησία και με μοναδικό στόχο να εξυπηρετήσουν τα συμφέροντα της ΕΕ».

«Θα ήταν ένα πολύ μεγάλο άλμα για την ΕΕ εάν καταλήγαμε σε ένα καινούργιο σύστημα ιδίων πόρων» υπογράμμισε ο κ. Σαμαράς.

You may also like

ΣΥΡΙΖΑ: Μια ιστορική δημοκρατική τομή Ο «Κλεισθένης Ι»

Ανακοίνωση του Γραφείου Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ «Με την