«Θαλάσσιες» διαμαρτυρίες

- in ΓΥΝΑΙΚΑ
493

Βγήκαν στους δρόμους παράκτιοι αλιείς σε Θεσσαλονίκη και Ηράκλειο

Ημέρα κινητοποιήσεων των αλιέων σε βορρά και νότο ήταν η σημερινή, με διαφορετικές ωστόσο αιτίες. Στη Θεσσαλονίκη, πορεία στο κέντρο της πόλης και συγκέντρωση στο Υπουργείο Μακεδονίας – Θράκης πραγματοποίησαν οι παράκτιοι αλιείς, που έδεσαν τα σκάφη τους στην παλιά παραλία, στο ύψος της πλατείας Αριστοτέλους.

Οι ψαράδες, κρατώντας στα χέρια πανό και αναμμένους πυρσούς, διαδήλωσαν έξω από το Διοικητήριο ενάντια στην πρόβλεψη απαγόρευσης αλιείας του μπακαλιάρου για τον τρέχοντα μήνα.

Στη συνέχεια αποχώρησαν με πορεία επιστρέφοντας προς την πλατεία Αριστοτέλους. Αυτή τη στιγμή βρίσκονται στο ύψος της Λ. Νίκης και έχουν κλείσει τον δρόμο.

Νοτιότερα, «θαλάσσια» διαμαρτυρία στο λιμάνι του Ηρακλείου πραγματοποίησαν σήμερα οι τοπικοί ψαράδες, οι οποίοι δεν συμφωνούν με την απόφαση της κυβέρνησης να τοποθετούνται δορυφορικά συστήματα καταγραφής και διαβίβασης πληροφοριών στις τράτες τους.

Οι ψαράδες κινήθηκαν με τα σκάφη τους προς τον χώρο του λιμεναρχείου και στη συνέχεια προχώρησαν σε συμβολικό αποκλεισμό του βόρειου λιμενοβραχίονα.

Οι αλιείς δεν είναι αντίθετοι με την τοποθέτηση δορυφορικών συστημάτων, όμως όπως τονίζουν, δεν μπορούν να τα πληρώσουν και να τα συντηρήσουν.

You may also like

Χάρι και Mέγκαν στο Spotify

Ο πρίγκιπας Χάρι της Βρετανίας και η σύζυγός