«Θέλω να βγει από τη Βουλή μια αίσθηση ενότητας»

- in ΠΟΛΙΤΙΚΗ
410

Ο Κοινοβουλευτικός Εκπρόσωπος, βουλευτής Β’ Αθηνών της Νέας Δημοκρατίας, Κυριάκος Μητσοτάκης, παραχώρησε σήμερα, Παρασκευή 5 Ιουνίου, συνέντευξη στο ραδιοφωνικό σταθμό «Real 97.8», στο δημοσιογράφο, Νίκο Χατζηνικολάου.

Τα βασικά σημεία της τοποθέτησης του κ. Μητσοτάκη:

Δεν μπορώ να διανοηθώ τη ρήξη διότι θα έχει καταστροφικές συνέπειες για τη χώρα. Κατά συνέπεια θεωρώ εθνικό καθήκον την εξεύρεση της απαραίτητης εθνικής συνεννόησης για να δούμε πως αυτή η κακή συμφωνία μπορεί να βελτιωθεί.

Η χώρα βρίσκεται μπροστά σε ένα τρίτο πρόγραμμα διότι δεν υπάρχει δυστυχώς άλλος τρόπος χρηματοδότησης σήμερα της χώρας. Το τρίτο πρόγραμμα, είναι το καλύτερο που μπορεί να περιμένει η χώρα και το χειρότερο είναι μια άτακτη χρεοκοπία.

Το τρίτο πρόγραμμα πρέπει να έχει μια σειρά από προβλέψεις ωφέλιμες για τη χώρα όπως μια λελογισμένη απομείωση του χρέους, ένα πλαίσιο χρηματοδότησης της ελληνικής οικονομίας αλλά και μια σειρά από μεταρρυθμίσεις που τόσο απαραίτητες είναι για τη χώρα.

Αυτό που περιμένω σήμερα στη Βουλή είναι να μην δούμε άλλο έναν κλασσικό καυγά των πολιτικών αρχηγών την ώρα που η χώρα βρίσκεται στο χείλος του γκρεμού. Έστω και σήμερα θέλω να βγει από τη Βουλή μια αίσθηση ενότητας, δεν είναι η ώρα απόδοσης ευθυνών.

Οι πολίτες θέλουν μια καλύτερη συμφωνία από αυτήν που μπήκε στο τραπέζι και πρέπει να βάλουμε όλοι πλάτη για να δούμε πως θα πετύχουμε να την κάνουμε έστω και λίγο καλύτερη.

Οι υπερβολικοί φόροι σκοτώνουν την ανάπτυξη, αν δεν θέλουμε να αυξήσουμε τους φόρους πρέπει να περικόψουμε τις δαπάνες και ίσως ήρθε η ώρα να συζητήσουμε με νηφαλιότητα ζητήματα που αφορούν μέχρι και το μέγεθος του κράτους.

Χρειάζεται θάρρος και σύγκρουση με πελατείες. Δεν μπορούμε να δεχθούμε να αυξάνουμε τους φόρους για να χρηματοδοτούμε ένα νέο πελατειακό κράτος ροζ απόχρωσης.

Το έχουμε δει στο παρελθόν το πελατειακό κράτος, και το πράσινο και το γαλάζιο. Ας τελειώνουμε με αυτό!

You may also like

ΣΥΡΙΖΑ: Μια ιστορική δημοκρατική τομή Ο «Κλεισθένης Ι»

Ανακοίνωση του Γραφείου Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ «Με την