Η ώρα του σταυρού για το Σταύρο

- in ΠΟΛΙΤΙΚΗ
381

Υποψήφιος για το δήμο Θεσσαλονίκης ο Σταύρος Καλαφάτης

Τη θέση του αναπληρωτή υπουργού ΠΕΚΑ αφήνει ο βουλευτής Α Θεσσαλονίκης, Σταύρος Καλαφάτης, διεκδικώντας το δήμο Θεσσαλονίκης.

Μετά από μια περίοδο έντονων διαβουλεύσεων, ο κ. Καλαφάτης ανακοίνωσε σήμερα την υποψηφιότητά του, προβάλλοντας ως «φαβορί» εδώ και μήνες για τη «γαλάζια» παράταξη στη συμπρωτεύουσα.

Το Μέγαρο Μαξίμου επιθυμούσε διακαώς τη συγκεκριμένη υποψηφιότητα, καθώς ο Σταύρος Καλαφάτης συγκεντρώνει εκείνα τα πολιτικά χαρακτηριστικά, που μπορούν να εγγυηθούν την επικράτησή του στο δήμο Θεσσαλονίκης.

Γιατί Καλαφάτης;

Ο κ. Καλαφάτης βρίσκεται σε όλες τις τελευταίες εκλογικές αναμετρήσεις στις πρώτες θέσεις της σταυροδοσίας στην πρώτη εκλογική περιφέρεια της Θεσσαλονίκης, συγκεντρώνοντας σταθερά την προτίμηση των ψηφοφόρων της Νέας Δημοκρατίας.

Ο βασικός ωστόσο λόγος που το Μέγαρο Μαξίμου επιζητούσε το «πράσινο φως» εκ μέρους του αναπληρωτή υπουργού ΠΕΚΑ είναι οι πολιτικές του καταβολές. Ο κ. Καλαφάτης είναι ο κατεξοχήν εκφραστής της «αστικής δεξιάς» μεταξύ των βουλευτών της Θεσσαλονίκης, διατηρώντας αγαστές σχέσεις με την αστική τάξη της πόλης, δηλαδή με το μέχρι πρότινος προνομιακό ακροατήριο του επίσης αστού, Γιάννη Μπουτάρη. Οι παροικούντες την Ιερουσαλήμ γνωρίζουν η υπόθεση της εκλογής του δημάρχου Θεσσαλονίκης είναι εν πολλοίς «υπόθεση των αστών», παραδοσιακών οικογενειών και επιχειρηματιών του κέντρου.

Επιπλέον, ο κ. Καλαφάτης ξεκίνησε την πολιτική του διαδρομή από την Τοπική Αυτοδιοίκηση, καθώς διετέλεσε δημοτικός σύμβουλος Θεσσαλονίκης και έχει δοκιμαστεί στην καθημερινότητα. Πέραν της αυτοδιοικητικής του θητείας, η εμπλοκή του με τα διοικητικά του ΠΑΟΚ του εξασφάλισε μεγάλη αναγνωρισιμότητα και εκατοντάδες ψήφους του «δικεφάλου του βορρά», ενώ το ευγενικό του παρουσιαστικό και το άνετο στυλ του (απέφευγε εσωκομματικές έριδες και συγκρούσεις) τον έχουν καταστήσει αγαπητό και σε άλλους πολιτικούς χώρους.

H Δήλωση Υπουργού Αναπληρωτή ΠΕΚΑ, Σταύρου Καλαφάτη

«Η Θεσσαλονίκη, η πρωτεύουσα της Μακεδονίας, αξίζει πολλά περισσότερα απ’ αυτά που έχει σήμερα. Για να τ΄αποκτήσει χρειάζονται αγώνες και σκληρή δουλειά. Είμαι αποφασισμένος να το κάνω.

Υποβάλλω την παραίτησή μου από την θέση του Υπουργού Αναπληρωτή Περιβάλλοντος στον Πρωθυπουργό και θέτω υποψηφιότητα για Δήμαρχος Θεσσαλονίκης.

Καλώ όλους τους Θεσσαλονικείς να γυρίσουμε μαζί την σελίδα της πόλης. Ν’ απαλλαγούμε από αυτά που μας πληγώνουν και μας ταλαιπωρούν και να βελτιώσουμε εκείνα που ομορφαίνουν τη ζωή μας.»

You may also like

Υπογράφεται η συμφωνία για 18 Rafale από τη Γαλλία

Με μια ιστορική αναφορά στον ορισμό του προϋπολογισμού