«Η παράταση του μνημονίου ματαίωσε το κοινό ανακοινωθέν»

- in ΠΟΛΙΤΙΚΗ
452

Η φράση «παράταση του μνημονίου» ήταν αυτή που οδήγησε στην ματαίωσε του κοινού ανακοινωθέντος μετά την λήξη του χθεσινού Eurogroup, καθώς η ελληνική πλευρά δεν δέχτηκε μια τέτοια διατύπωση, αποκάλυψε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Γαβριήλ Σακελλαρίδης, μιλώντας στην εκπομπή Πρωινό του ΑΝΤ1.

Όπως αναφέρεται στην ιστοσελίδα του τηλεοπτικού σταθμού, ο κ. Σακελλαρίδης είπε ότι «Η ελληνική πλευρά δεν μπορεί να δεχθεί κάποιες διατυπώσεις που δείχνουν ότι υπάρχει μια εμμονή σε μια παλιά πολιτική». Ξεκαθάρισε επίσης ότι η κυβέρνηση δεν επιθυμεί ρήξη με τους εταίρους και δήλωσε ότι ελπίζει στη νέα συνεδρίαση του Eurogroup την ερχόμενη Δευτέρα ότι θα υπάρξει μια αμοιβαία επωφελή συμφωνία.

Εξάλλου, σε συνέντευξή του στο Mega, ο κ. Σακελλαρίδης διέψευσε το δημοσίευμα των Financial Times, ότι οι Γιάννης Δραγασάκης και Γιάννης Βαρουφάκης είχαν συμφωνήσει με τη διατύπωση για το κοινό ανακοινωθέν μετά τη λήξη της συνεδρίασης της Ευρωομάδας. «Είμαι σε θέση να σας διαβεβαιώσω ότι τόσο ο Γιάννης Βαρουφάκης όσο και ο Γιάννης Δραγασάκης ήταν σκεπτικοί αναφορικά με τη διατύπωση της κοινής ανακοίνωσης και απλά η επικοινωνία με τον πρωθυπουργό, Αλέξη Τσίπρα, επιβεβαίωσε τις αμφιβολίες τους», τόνισε σε συνέντευξη του στο Mega.

You may also like

Υπογράφεται η συμφωνία για 18 Rafale από τη Γαλλία

Με μια ιστορική αναφορά στον ορισμό του προϋπολογισμού