«Η μπάλα βρίσκεται στο γήπεδο της ελληνικής κυβέρνησης»

«Η μπάλα βρίσκεται στο γήπεδο της ελληνικής κυβέρνησης», δήλωσε σήμερα από τις Βρυξέλλες ο εκπρόσωπος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Μαργαρίτης Σχοινάς, σημειώνοντας ότι η Αθήνα θα πρέπει να είναι συνεπής με τα όσα συζητήθηκαν μεταξύ του Έλληνα πρωθυπουργού και του Προέδρου της Επιτροπής την προηγούμενη εβδομάδα.

O M. Σχοινάς επισήμανε ότι ο Επίτροπος Οικονομίας Πιερ Μοσκοβισί ενημέρωσε χθες την αντιπροσωπεία της ελληνικής κυβέρνησης που βρίσκεται στις Βρυξέλλες ότι η τελευταία πρόταση που κατέθεσε η Ελλάδα στους θεσμούς δεν αντανακλά το πλαίσιο της συζήτησης που είχαν την προηγούμενη εβδομάδα ο Έλληνας πρωθυπουργός με τον Πρόεδρο της Επιτροπής, αλλά ούτε και αυτό της συνάντησης μεταξύ του Π. Μοσκοβισί και των Ελλήνων υπουργών, την περασμένη Δευτέρα.

Ο εκπρόσωπος της Επιτροπής συνέχισε λέγοντας ότι οι συζητήσεις σε τεχνικό επίπεδο συνεχίζονται, προκειμένου να γεφυρωθούν οι διαφορές και να υπάρξει ομόφωνη συμφωνία μεταξύ των κρατών-μελών της ευρωζώνης. Υπενθύμισε μάλιστα τη δήλωση του Αντιπροέδρου της Επιτροπής Βλάντις Ντομπρόβσκις, χθες από το Στρασβούργο, σύμφωνα με την οποία η Αθήνα και οι διεθνείς πιστωτές “είναι πιθανό να καταλήξουν σε μια συμφωνία τις επόμενες ημέρες”, ότι το σημαντικό είναι να υπάρξει συμφωνία για το πρωτογενές πλεόνασμα” και ότι γίνονται συζητήσεις για τον ΦΠΑ και τις συντάξεις.

Τέλος, ερωτηθείς αν ο Πρόεδρος της Επιτροπής θα συναντηθεί με τον Έλληνα πρωθυπουργό στο περιθώριο της Συνόδου Κορυφής ΕΕ- Λατινικής Αμερικής που πραγματοποιείται σήμερα στις Βρυξέλλες, ο εκπρόσωπος της Επιτροπής απάντησε ότι οι προϋποθέσεις γι’ αυτή τη συνάντηση ήταν σαφείς και το μόνο που βεβαίωσε ήταν τη συμμετοχή του Ζ.Κ. Γιούνκερ στη Σύνοδο.

You may also like

Νέα επίθεση Τραμπ κατά μελών του ΝΑΤΟ για τις αμυντικές δαπάνες

Ο Αμερικανός πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ επιτέθηκε εκ νέου