Η «μικρασιατική καταστροφή» του ελληνικού δημοσίου

- in ΠΟΛΙΤΙΚΗ
397

Το ΤΕΟ πλήρωνε δικηγόρο 92 ετών!

Αποκάλυψη-σοκ έκανε μιλώντας στην Επιτροπή Δημόσιας Διοίκησης και Δικαιοσύνης της Βουλής, ο βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας, Γιώργος Γεωργαντάς.

Ο κ. Γεωργαντάς ρώτησε τους εκπροσώπους του Ταμείου Εθνικής Οδοποιίας (ΤΕΟ), που απασχόλησε τη συνεδρίαση της Επιτροπής, αναφορικά με την μισθοδοσία νομικού συμβούλου στο φορέα, ο οποίος πληρωνόταν από το ελληνικό δημόσιο μέχρι τον περασμένο Γενάρη, οπότε και παραιτήθηκε, όντας 92 ετών.

Ο δικηγόρος, γεννηθείς το 1922 επιβάρυνε με τη μισθοδοσία του το ΤΕΟ, καθώς εξακολουθούσε να αμείβεται σε αυτήν την ηλικία, κάνοντας χρήση του νομικού πλαισίου, το οποίο είναι «χαλαρό» ως προς το έτος αποχώρησης των νομικών. Ακόμη πιο ενδιαφέρον είναι το γεγονός ότι ο 92χρονος λάμβανε επίδομα υπερωριακής απασχόλησης!

Η κατάσταση σχετικά με το νομικό προσωπικό του ΤΕΟ γίνεται ακόμη πιο προβληματική, καθώς με εισήγηση του 92χρονου νομικού συμβούλου, είχε προσληφθεί στο ΤΕΟ ως εξωτερικός συνεργάτης για παροχή νομικών υπηρεσιών από το 2007-2011 η κόρη του, με αμοιβή 292.000 ευρώ!

You may also like

Υπογράφεται η συμφωνία για 18 Rafale από τη Γαλλία

Με μια ιστορική αναφορά στον ορισμό του προϋπολογισμού