«Η Μέρκελ θέλει να σώσει την Ελλάδα με κάθε κόστος»

Η Γερμανίδα καγκελάριος Άνγκελα Μέρκελ εργάζεται με όλες τις δυνάμεις της προκειμένου να πετύχει μία συμφωνία με την Αθήνα καθώς «θέλει να σώσει την Ελλάδα και ας κοστίσει όσο θέλει» γράφει η γερμανική εφημερίδα Bild.

Σύμφωνα με το δημοσίευμα, η Μέρκελ αναδεικνύει την ελληνική διάσωση σε «θέμα για την ηγεσία» ακόμη και αν μπαίνει σε μπελάδες με τη γενική διευθύντρια του ΔΝΤ, Κριστίν Λαγκάρντ, η οποία, όπως επισημαίνεται, δεν θέλει να δώσει στην Ελλάδα περισσότερα δάνεια, εάν η χώρα δεν εκπληρώσει τους όρους λιτότητας.

«Η μόνη πιθανή παραχώρηση του ΔΝΤ είναι η συγκέντρωση των τριών δόσεων του Ιουνίου προς το τέλος του μήνα» τονίζει η εφημερίδα. «Αντίθετα, η καγκελάριος είναι έτοιμη για περισσότερη στήριξη. Ακόμη και εάν στο τέλος θα μπορούσε να υπάρχει η απειλή για νέο κούρεμα χρέους» προσθέτει.

Το δημοσίευμα καταλήγει υπενθυμίζοντας ότι το 2012 η καγκελάριος αποφάσισε ότι η Ελλάδα πρέπει σε κάθε περίπτωση να παραμείνει στο ευρώ και «τώρα κάνει τα πάντα προκειμένου να εξακολουθήσει να ισχύει αυτή η υπόσχεση».

You may also like

Νέα επίθεση Τραμπ κατά μελών του ΝΑΤΟ για τις αμυντικές δαπάνες

Ο Αμερικανός πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ επιτέθηκε εκ νέου