«Η Ευρωζώνη οφείλει να σεβασθεί την αλλαγή κυβέρνησης»

Ο υπουργός Οικονομικών της Γαλλίας Μισέλ Σαπέν δήλωσε σήμερα ότι η άκαμπτη στάση της Γερμανίας ως προς το ζήτημα του χρέους της Ελλάδας είναι ορθή από κάποια άποψη, αλλά και ότι η Ευρωζώνη οφείλει να σεβασθεί την αλλαγή κυβέρνησης στην Ελλάδα.

«Οι Γερμανοί είναι σωστοί από κάποια άποψη» δήλωσε ο Μισέλ Σαπέν στο τηλεοπτικό δίκτυο France 2. «Η Ελλάδα, όχι η σημερινή κυβέρνηση, η χώρα, έχει υπογράψει σειρά συμφωνιών. Πρέπει να σεβασθούν αυτές τις συμφωνίες ανεξαρτήτως της αλλαγής κυβέρνησης. Αλλά οι Ελληνες λένε, και σωστά, τούς υποστηρίζω, έχουμε μόλις αλλάξει κυβέρνηση, κατά συνέπεια, δεν πρόκειται να κάνουμε τα πάντα όπως πριν”» ανέφερε ο Γάλλος υπουργός και πρόσθεσε: «Αυτό που πρέπει να κάνουμε είναι να βρούμε έναν τρόπο να λειτουργήσουμε από κοινού».

Ο υπουργός Οικονομικών της Γαλλίας μίλησε λίγες ώρες πριν από τη σημερινή συνεδρίαση του Eurogroup, κατά την οποία ο υπουργός Οικονομικών της Ελλάδας και οι ομόλογοί του της ευρωζώνης, καθώς και ο πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας Μάριο Ντράγκι, θα συζητήσουν πώς θα προχωρήσουν με το πρόγραμμα στήριξης της Ελλάδας, που λήγει στις 28 Φεβρουαρίου.

Σε ερώτηση σχετικά με το αν υπάρχουν πιθανότητες κατάληξης σε συμφωνία κατά τη διάρκεια της συνεδρίασης, ο Μισέλ Σαπέν απάντησε «ευτυχώς» αλλά αρνήθηκε να κάνει συγκεκριμένη εκτίμηση.

You may also like

Τηλεφωνική επικοινωνία Μισέλ – Ερντογάν

 Τηλεφωνική επικοινωνία με τον Πρόεδρο της Τουρκίας, Ταγίπ