«Η Ελλάδα να καταθέσει συγκεκριμένες προτάσεις»

Η Ελλάδα έχει την ευκαιρία για επιτυχή ολοκλήρωση του προγράμματος, δήλωσε η καγκελάριος της Γερμανίας, ‘Αγγελα Μέρκελ και ζήτησε από την Αθήνα να συγκεκριμενοποιήσει τις ήδη κατατεθειμένες προτάσεις της.

«Η Ελλάδα έχει υποβάλει τις πρώτες προτάσεις μεταρρυθμίσεων. Τώρα πρέπει αυτές οι προτάσεις να γίνουν συγκεκριμένες και να υπάρξει γι’ αυτό συνεργασία με την ΕΚΤ, το ΔΝΤ και την Ευρωπαϊκή Επιτροπή» δήλωσε η κ. Μέρκελ, μιλώντας τη Δευτέρα σε συνέδριο της Ευρωπαϊκής Τράπεζας Επενδύσεων στο Βερολίνο. «Σε αυτή τη βάση εύχομαι ένα καλό μέλλον για την Ελλάδα» πρόσθεσε η καγκελάριος και παρέπεμψε ρητά στις επιτυχίες της Ιρλανδίας, της Πορτογαλίας και της Ισπανίας.

Για να ξεπεραστεί η κρίση, συνέχισε η καγκελάριος, η Ευρώπη χρειάζεται ισχυρή και ανταγωνιστική οικονομία, και τόνισε ότι είναι σημαντικό «να είμαστε πρόθυμοι να συντονιστούμε περισσότερο σε ό,τι αφορά την οικονομική μας πολιτική». Εκτός από τη δημοσιονομική εξυγίανση, είναι σημαντική και η ενίσχυση της οικονομικής ένωσης, επισήμανε η κ. Μέρκελ και πρόσθεσε ότι η νομισματική ένωση δεν θα ήταν εφικτή χωρίς μια οικονομική ένωση, ενώ ανέδειξε τη σημασία της ανάπτυξης στη μάχη κατά της ανεργίας. «Η Ευρώπη χρειάζεται μια μεγάλη ανάσα προκειμένου να αφήσει την κρίση εντελώς πίσω» κατέληξε.

You may also like

Τηλεφωνική επικοινωνία Μισέλ – Ερντογάν

 Τηλεφωνική επικοινωνία με τον Πρόεδρο της Τουρκίας, Ταγίπ