Ευρω-θρίλερ για το χρέος

- in ΠΟΛΙΤΙΚΗ
426

Η διατύπωση της τελικής πρότασης για τη διευθέτηση του ελληνικού χρέους είναι η «κόκκινη γραμμή» της ελληνικής κυβέρνησης για τη συμφωνία.

Κορυφαία στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ, υπουργοί και βουλευτές του κυβερνώντος κόμματος προσβλέπουν σε εκείνη την υποχώρηση από πλευράς των δανειστών που θα επιτρέπει την «υπεράσπιση» της συμφωνίας στο εσωτερικό μέτωπο από τον πρωθυπουργό.

Στο πλαίσιο αυτό, «Ανοιχτά είναι όλα τα ενδεχόμενα» για το αποτέλεσμα των διαπραγματεύσεων, αλλά «το καθένα με διαφορετικές πιθανότητες» δήλωσε ο υπουργός Εργασίας Πάνος Σκουρλέτης.

Μιλώντας στην τηλεόραση του ΑΝΤ, ο Πάνος Σκουρλέτης επιβεβαίωσε ότι η ελληνική πλευρά απέσυρε το μέτρο της αύξησης εισφορών στις συντάξεις, σημειώνοντας ότι επρόκειτο για απόφαση που ελήφθη πριν φύγει ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας για τις Βρυξέλλες, καθώς «δεν υπάρχει δημοσιονομικό όφελος για το Δημόσιο, ενώ η επιβάρυνση για κάθε συνταξιούχο είναι μεγάλη».

Ως προϋπόθεση για την επίτευξη συμφωνίας, έθεσε το θέμα της διευθέτησης του χρέους και της χρηματοδότησης της χώρας, ενώ επιβεβαίωσε τις αποστάσεις που χωρίζουν τις δύο πλευρές στις Βρυξέλλες, λέγοντας χαρακτηριστικά ότι «είμαστε σε πολύ κρίσιμη στιγμή».

Τέλος, ο κ. Σκουρλέτης, διαβεβαίωσε ότι «τη Δευτέρα θα πληρωθούν κανονικότατα μισθοί και συντάξεις, ανεξάρτητα από τις εξελίξεις».

You may also like

Υπογράφεται η συμφωνία για 18 Rafale από τη Γαλλία

Με μια ιστορική αναφορά στον ορισμό του προϋπολογισμού