ΕΣΚ: Οι εξελίξεις της Ουκρανίας στη Ρώμη

- in ΠΟΛΙΤΙΚΗ
302

Η Δύση έχει εκφράσει σοβαρές ανησυχίες για την ανάπτυξη Ρώσων στρατιωτών στην Κριμαία

Η κατάσταση στην Ουκρανία συζητήθηκε έντονα στο περιθώριο του εκλογικού συνεδρίου του Ευρωπαϊκού Σοσιαλιστικού Κόμματος.

Ο Αντιπρόεδρος της Κυβέρνησης και ΥΠΕΞ Ευάγγελος Βενιζέλος συζήτησε το θέμα με πολλούς Ευρωπαίους ηγέτες και ομολόγους του, καθώς στη Ρώμη βρίσκονταν πολλοί Πρωθυπουργοί και Υπουργοί Εξωτερικών ευρωπαϊκών κυβερνήσεων, όπως π.χ. ο Καγκελάριος της Αυστρίας, οι Πρωθυπουργοί της Γαλλίας, του Βελγίου, της Ρουμανίας, της Βουλγαρίας, της Λιθουανίας, της Τσεχίας, ο νέος Ιταλός Πρωθυπουργός Μ. Ρέντσι, οι υπουργοί Εξωτερικών της Ολλανδίας, της Ρουμανίας, της Ιταλίας.

Υπενθυμίζεται ότι οι υπουργοί Εξωτερικών των χωρών-μελών της Ευρωπαϊκής Ένωσης αναμένεται ότι θα συνεδριάσουν και πάλι εντός των επόμενων ημερών με αντικείμενο την κρίση στην Ουκρανία, όπως ανέφεραν σήμερα Ευρωπαίοι διπλωμάτες.

“Μιλάμε για μια συνάντηση στις αρχές της επόμενης εβδομάδας”, είπε ένας υψηλόβαθμος διπλωμάτης που ζήτησε να τηρηθεί η ανωνυμία του ενώ ένας άλλος εκτίμησε ότι η εκπρόσωπος της ευρωπαϊκής διπλωματίας Κάθριν Άστον θα συγκαλέσει μια συνεδρίαση πιθανότατα την Δευτέρα.

Η Δύση έχει εκφράσει σοβαρές ανησυχίες για την ανάπτυξη φιλορώσων ακτιβιστών και Ρώσων στρατιωτών στην Κριμαία, την αυτόνομη, ρωσόφωνη δημοκρατία στη νότια Ουκρανία.

Στην Μαριούπολη και το Κίεβο αύριο ο Ε.Βενιζέλος

Ο Αντιπρόεδρος της Κυβέρνησης και Υπουργός Εξωτερικών, Ευάγγελος Βενιζέλος, μεταβαίνει αύριο, Κυριακή, 2 Μαρτίου, στην Ουκρανία.

Ο κ. Βενιζέλος, θα επισκεφτεί, αρχικά, τη Μαριούπολη, όπου θα έχει συναντήσεις με εκπροσώπους των εκεί Ελληνικών Κοινοτήτων και στη συνέχεια θα μεταβεί στο Κίεβο, όπου θα έχει συναντήσεις με την πολιτική και πολιτειακή ηγεσία της χώρας.

You may also like

ΣΥΡΙΖΑ: Μια ιστορική δημοκρατική τομή Ο «Κλεισθένης Ι»

Ανακοίνωση του Γραφείου Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ «Με την