Εργαστήρι διαβούλευσης για την ανοιχτή διακυβέρνηση

- in ΠΟΛΙΤΙΚΗ
342

Πρόκειται για τη συνέχιση της διαβούλευσης που έχει ξεκινήσει το ΥΔΜΗΔ από τον περασμένο Αύγουστο

Το 1o εργαστήριο διαβούλευσης με τίτλο «Ανοικτή Διακυβέρνηση – Ανοικτά Δεδομένα: Πρόκληση για την Ανάπτυξη» διοργανώνουν το Υπουργείο Διοικητικής Μεταρρύθμισης και Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης και το Εθνικό Κέντρο Δημόσιας Διοίκησης και Αυτοδιοίκησης, αύριο, Πέμπτη 30 Ιανουαρίου 2014, στο πλαίσιο της συνδιαμόρφωσης του Εθνικού Σχεδίου Δράσης για την Ανοικτή Διακυβέρνηση.

Χαιρετισμό θα απευθύνει ο Υπουργός Διοικητικής Μεταρρύθμισης και Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης, Κυριάκος Μητσοτάκης ενώ το αντικείμενο και τους στόχους της Δράσης θα αναλύσει η Υφυπουργός και Εθνικός Εκπρόσωπος OGP, Εύη Χριστοφιλοπούλου.

Σκοπός του εργαστηρίου είναι η συνεργασία της δημόσιας διοίκησης, της αυτοδιοίκησης, των κοινωνικών φορέων και της ακαδημαϊκής και ερευνητικής κοινότητας, με στόχο την ανοικτή διάθεση της δημόσιας πληροφορίας και την αξιοποίησή της προς όφελος της ανάπτυξης.

Πρόκειται για τη συνέχιση της διαβούλευσης που έχει ξεκινήσει το ΥΔΜΗΔ από τον περασμένο Αύγουστο, στο πλαίσιο συμμετοχής της χώρας μας στην Διεθνή Πρωτοβουλία των Ηνωμένων Εθνών για την Ανοικτή Διακυβέρνηση – Open Government Partnership (OGP).

Τα συμπεράσματα της διαβούλευσης θα καταγραφούν σε σχετική έκθεση πολιτικής, η οποία θα αξιοποιηθεί στη διαδικασία διαμόρφωσης του Εθνικού Σχεδίου Δράσης 2014 για την Ανοιχτή Διακυβέρνηση.

Το Εθνικό Σχέδιο Δράσης θα υποβληθεί το Μάρτιο του 2014 και θα περιλαμβάνει συγκεκριμένους και μετρήσιμους κυβερνητικούς στόχους για την ανοικτή διακυβέρνηση, για τα επόμενα δύο χρόνια. Οι στόχοι θα εξυπηρετούν την ενίσχυση των αρχών της διαφάνειας και της λογοδοσίας, την ενίσχυση της δημόσιας συμμετοχής στη λήψη αποφάσεων, και την ανοιχτή διάθεση της δημόσιας πληροφορίας.

You may also like

Υπογράφεται η συμφωνία για 18 Rafale από τη Γαλλία

Με μια ιστορική αναφορά στον ορισμό του προϋπολογισμού