Επιφυλάξεις Ομπάμα για την εκεχειρία στη Συρία

- in ΚΟΣΜΟΣ
464

O πρόεδρος των ΗΠΑ Μπαράκ Ομπάμα εμφανίστηκε σήμερα “επιφυλακτικός” σχετικά με την εκεχειρία που αναμένεται να τεθεί σε ισχύ το Σάββατο στη Συρία, τους όρους της οποίας καθόρισαν Ουάσιγκτον και Μόσχα, υπογραμμίζοντας ότι η κατάσταση στο πεδίο παραμένει δύσκολη.

«Είμαστε πολύ προσεκτικοί προκειμένου να μην δημιουργήσουμε πολύ υψηλές προσδοκίες» είπε ο επικεφαλής του αμερικανικού Κράτους από το Οβάλ Γραφείο μετά τη συνάντηση που είχε με τον βασιλιά Αμπντάλα Β΄ της Ιορδανίας.

«Η κατάσταση στο πεδίο είναι δύσκολη όμως εμείς διαπιστώσαμε ότι καταγράφθηκε μέτρια πρόοδος κατά τη διάρκεια της τελευταίας εβδομάδας σχετικά με την πρόσβαση ανθρωπιστικής βοήθειας προς τους πληθυσμούς που απειλούνται» προσέθεσε ο Μπαράκ Ομπάμα.

«Εάν, τις επόμενες εβδομάδες, διαπιστώσουμε ότι οι βιαιοπραγίες έχουν σε κάποιο βαθμό περιοριστεί (…) αυτό θα μπορούσε να αποτελέσει μία βάση για την (ενδεχόμενη) παράταση της εκεχειρίας τόσο στο βόρειο όσο στο νότιο τμήμα της χώρας και η κατάσταση αυτή θα μας επιτρέψει να προχωρήσουμε προς μία πολίτική μετάβαση που θα είναι απαραίτητη για να βάλουμε ένα τέλος στον εμφύλιο πόλεμο της Συρίας» τόνισε ο Αμερικανός πρόεδρος.

You may also like

Νέα επίθεση Τραμπ κατά μελών του ΝΑΤΟ για τις αμυντικές δαπάνες

Ο Αμερικανός πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ επιτέθηκε εκ νέου