Επιφυλάξεις για συμφωνία στο Eurogroup

- in ΠΟΛΙΤΙΚΗ
372

Επιφυλάξεις κατά πόσο μπορεί να υπάρξει μια συμφωνία στη σημερινή συνεδρίαση του Eurogroup, εκφράζει η ελληνική κυβέρνηση σημειώνοντας ωστόσο ότι «κανείς, βέβαια, δεν μπορεί να προδικάσει το αποτέλεσμα». Γίνεται λόγος για «δύσκολη διαπραγμάτευση» και για «αγώνα αντοχής» που δίνεται με ασφάλεια και σεβασμό στη δημοκρατία. Η ελληνική πλευρά, όπως τονίζεται, από την πρώτη στιγμή αποδεικνύει σθεναρά τη βούλησή της για εξεύρεση αμοιβαίας επωφελούς λύσης με σεβασμό στους εταίρους της, στον ελληνικό λαό και την ετυμηγορία του.

Σύμφωνα με ανεπίσημη κυβερνητική ενημέρωση, τα τεχνικά κλιμάκια ολοκλήρωσαν την αποστολή που τους ανατέθηκε, να αναζητήσουν δηλαδή συγκλίσεις και αποκλίσεις και να τις καταγράψουν. Παράλληλα η ελληνική κυβέρνηση διαβεβαιώνει ότι επειδή ο ρόλος των επιτροπών ήταν αυτός και όχι να κάνουν διαπραγματεύσεις, δεν υπάρχει καμία συζήτηση για αναζήτηση ισοδύναμων μέτρων διαψεύδοντας σχετικά δημοσιεύματα.

Ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας, είχε χθες τηλεφωνική επικοινωνία με τον πρόεδρο της Κομισιόν Ζαν-Κλοντ Γιούνκερ, κατά την οποία αντάλλαξαν απόψεις και πληροφορίες σε σχέση με τη διαπραγμάτευση που εξελίσσεται.

«Ο πρόεδρος Γιούνκερ καταβάλλει μια ύστατη προσπάθεια σε μια εξαιρετικά δύσκολη κατάσταση» σχολίασε αξιωματούχος της ΕΕ, ενώ σύμφωνα με τον ίδιο οι ελπίδες σχετικά με την επίτευξη συμφωνίας στο σημερινό Eurogroup δεν είναι μεγάλες, καθώς, όπως υποστήριξε η ελληνική κυβέρνηση εμφανίζεται να έχει διαφορετικές ιδέες από τους υπόλοιπους εταίρους που θα παρευρίσκονται στην αίθουσα.

You may also like

Υπογράφεται η συμφωνία για 18 Rafale από τη Γαλλία

Με μια ιστορική αναφορά στον ορισμό του προϋπολογισμού