Επιστρέφει μέχρι το τέλος της εβδομάδας η τρόικα

Ο πρόεδρος του Eurogroup αναγνώρισε ότι οι δημοσιονομικές επιδόσεις για το 2013 υπερέβησαν τις προσδοκίες

H τρόικα θα επιστρέψει κατά πάσα πιθανότητα μέσα στην εβδομάδα, με στόχο να κλείσει η αξιολόγηση εντός του Μαρτίου, δήλωσε σήμερα από τις Βρυξέλλες ο Επίτροπος Οικονομίας, Όλι Ρεν, λίγο μετά τη λήξη του Eurogroup.

«Η τρόικα θα επιστρέψει ως το τέλος της εβδομάδας, προκειμένου να έχουμε μια κατ’ αρχήν συμφωνία σε τεχνικό επίπεδο, μέχρι το Eurogroup του Μαρτίου» επιβεβαίωσε με τη σειρά του ο υπουργός Οικονομικών, Γιάννης Στουρνάρας. Σύμφωνα με τον υπουργό οικονομικών η Τρόικα θα παραμείνει στην Αθήνα το αργότερο έως τις 7 Μαρτίου. Εφόσον η αξιολόγηση ολοκληρωθεί θετικά, το Eurogroup αναμένεται να εγκρίνει την επόμενη δόση των δανείων, της τάξεως των 9 δισ. ευρώ, ανέφερε ο Γιάννης Στουρνάρας.

Ο πρόεδρος του Eurogroup, Γερουν Ντάισελμπλουμ αναγνώρισε ότι οι δημοσιονομικές επιδόσεις για το 2013 υπερέβησαν τις προσδοκίες, ωστόσο, σαφής εικόνα θα υπάρξει με την ανακοίνωση της Eurostat στις 23 Απριλίου. Αναφορικά με τις αποφάσεις για μια ενδεχόμενη νέα βοήθεια για την Ελλάδα, και για τη βιωσιμότητα του ελληνικού χρέους, ο Όλι Ρεν ανέφερε ότι θα ληφθούν το δεύτερο εξάμηνο του 2014.

You may also like

Eπανένταξη στη ρύθμιση των 100 και 120 δόσεων

Ξεκίνησε η λειτουργία της νέας πλατφόρμας για τους