Επιμένει στο Grexit ο Σόιμπλε

- in ΕΥΡΩΠΗ
462

Ο Γερμανός υπουργός Οικονομικών Βόλφγκανγκ Σόιμπλε επανάφερε στη συζήτηση και πάλι σήμερα το ζήτημα της προσωρινής εξόδου της Ελλάδας από την ευρωζώνη, παρά το γεγονός ότι η ελληνική βουλή ενέκρινε το νομοσχέδιο με τα προαπαιτούμενα.

Πολλοί οικονομολόγοι αμφισβητούν ότι η Αθήνα θα μπορούσε να λύσει τα οικονομικά προβλήματά της χωρίς ένα κούρεμα του χρέους της.

«Όμως ένα κούρεμα δεν ταιριάζει με τη συμμετοχή στη νομισματική ένωση», είπε ο Σόιμπλε σε σημερινή του συνέντευξη στο γερμανικό κρατικό ραδιόφωνο Deutschlandfunk.

Ο Γερμανός υπουργός αναφέρθηκε στις αυξανόμενες οικονομικές ανάγκες της Ελλάδας, οι οποίες μέσα σε λίγες εβδομάδες αυξήθηκαν από τα 10 στα 80 δισεκ. ευρώ. «Κανείς δεν γνωρίζει πώς μπορεί να προχωρήσει χωρίς κούρεμα χρέους. Αυτή είναι η κατάσταση», επεσήμανε.

Ήδη χθες το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο ζήτησε να υπάρξει απομείωση του ελληνικού χρέους.

Σύμφωνα με τον Σόιμπλε, ένα προσωρινό Grexit θα ήταν ο καλύτερος δρόμος για τη χώρα.

Πάντως αναφερόμενος στην υιοθέτηση από το ελληνικό κοινοβούλιο του πρώτου πακέτου μεταρρυθμίσεων που είχαν ζητήσει οι πιστωτές της Αθήνας, ο Γερμανός υπουργός Οικονομικών σχολίασε ότι «είναι ένα σημαντικό βήμα».

«Προχωρήσαμε ένα βήμα. Γίνονται δύσκολες συζητήσεις στην Ελλάδα», πρόσθεσε, επισημαίνοντας ότι οι Έλληνες πολίτες πριν από μερικές ημέρες ψήφισαν το αντίθετο από αυτό που υιοθετήθηκε από το κοινοβούλιο.

You may also like

Τηλεφωνική επικοινωνία Μισέλ – Ερντογάν

 Τηλεφωνική επικοινωνία με τον Πρόεδρο της Τουρκίας, Ταγίπ