Επιδίωξή μας είναι να υπάρξει συμφωνία

- in ΠΟΛΙΤΙΚΗ
439

«Η επιδίωξή μας, ανεξαρτήτως αποτελέσματος, είναι να υπάρξει συμφωνία, να επανέλθει ηρεμία και ομαλότητα στη χρηματοδότηση της χώρας και να επέλθει και η κανονικότητα στη ζωή των Ελλήνων» τονίζει σε συνέντευξή του, ο υπουργός Επικρατείας Νίκος Παππάς.

«Ο λαός θα πάει στην κάλπη για να απαντήσει για το αν ο δρόμος των μνημονίων ήταν ένα success story ή ήταν μια καταστροφή στην Ελλάδα. Νομίζω ότι αυτή είναι μια μάχη την οποία δίνει ο ελληνικός λαός για την Ευρώπη, για τον χαρακτήρα της Ευρώπης, για να μπορέσει η Ευρώπη να γίνει μια ένωση κρατών ανεκτική και να επαναθεμελιωθεί στα θεμέλια του διπλού σεβασμού δηλαδή του σεβασμού τόσο στους κοινούς συμφωνημένους κανόνες όσο και του σεβασμού στη δημοκρατία» υπογραμμίζει.

Ερωτηθείς για το θέμα των τραπεζών ο κ.Παππάς τονίζει: «Οι τράπεζες θα πρέπει να ανοίξουν αμέσως και να αποκατασταθεί η ομαλή χρηματοδότηση, δεν υπάρχει κανένας λόγος, δεν υπήρχε κανένας λόγος για να περιοριστεί η ρευστότητα στις τράπεζες. Ο λαός μας θα πάει στην κάλπη και θα πει τη γνώμη του , για να κλείσει και τον κύκλο αυτών των κινήσεων, των πράξεων και των επιλογών, που έχουν προκαλέσει αυτά τα μεγάλα προβλήματα στο τραπεζικό μας σύστημα και κατά συνέπεια στη ζωή των Ελλήνων πολιτών. Διότι αποκαλύπτεται σιγά σιγά ότι το περιτύλιγμα της σταθερότητας του ευρώ, ήταν μόνο η δικαιολογία για να επιβληθούν κάποιες πολιτικές οι οποίες έφεραν τη χώρα μας στο σημείο όπου την έφεραν. Η χθεσινή δήλωση του ιδρυτή του ευρώ, του Ρομάνο Πρόντι, νομίζω ότι βάζει τα πράγματα στη θέση τους με την έννοια ότι δηλώνει ότι είναι αδύνατον να διώξουν την Ελλάδα από το ευρώ, δεν υπάρχει τέτοια ατζέντα. Την κατασκευάζουν κάποιοι επίπλαστα».

Αναφερόμενος στο κλίμα που έχει διαμορφωθεί, ο κ.Παππάς εκτιμά ότι «όσο περισσότερο προσπαθεί να τρομοκρατήσει κάποιος ή ένα μέσο ή ένα πολιτικό πρόσωπο, τόσο πιο πολύ τρομοκρατημένος είναι. Ο ελληνικός λαός δείχνει μια αξιοζήλευτη ψυχραιμία και νηφαλιότητα παρόλο που τα τύμπανα της τρομοκρατίας και του εκφοβισμού βαράνε σε πάρα πολύ μεγάλες εντάσεις εδώ και αρκετές μέρες».

Ερωτηθείς για την παρέμβαση του προέδρου του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου Μάρτιν Σούλτς, ο κ. Παππάς σημειώνει: «Θα πρέπει να κάνουν ορισμένοι κάποια βήματα πίσω, σε σχέση με την δυνατότητα τη θέλησή τους και τη βούλησή τους να ανακατεύονται στις εσωτερικές εξελίξεις άλλων χωρών. Το ποιος είναι κυβέρνηση στην Ελλάδα το αποφασίζει ο ένας και εξής αρμόδιος: ο ελληνικός λαός. Όποιος θέλει να έχει γνώμη για ποια κυβέρνηση θα έχει η Ελλάδα θα πρέπει μάλλον να εγγραφεί πρώτα στους εκλογικούς μας καταλόγους και να ψηφίσει όπως όλοι οι Έλληνες πολίτες».

Κληθείς να ερμηνεύσει τέλος τη φράση του πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα ότι θα παραμείνει θεσμικός εγγυητής του συντάγματος αν ο λαός επιλέξει το “ναι”, ο κ. Παππάς τόνισε: «Σημαίνει αυτό που είπε ο πρωθυπουργός. Υπάρχουν όλες οι προβλεπόμενες διαδικασίες και ο πρωθυπουργός είναι ένας άνθρωπος που ποτέ δεν εγκαταλείπει τη μάχη και σε κάθε περίπτωση θα εγγυηθεί ο ίδιος με τη στάση του και την πράξη του και στην πολιτική και στην οικονομία στη χώρα μας».

Πηγή: ΑΜΠΕ

You may also like

Υπογράφεται η συμφωνία για 18 Rafale από τη Γαλλία

Με μια ιστορική αναφορά στον ορισμό του προϋπολογισμού