Επίσκεψη Τσίπρα στο Υπουργείο Περιβάλλοντος: Η Ελλάδα πολλαπλός ενεργειακός κόμβος

- in ΠΟΛΙΤΙΚΗ
533
Ο πρωθυπουργός, Αλέξης Τσίπρας (Κ) συνομιλεί με τον υπουργό ΠΕΝ Γιώργο Σταθάκη (2ος Δ) και τον αναπληρωτή ΠΕΝ, Σωκράτη Φάμελλο (Α) στο υπουργείο Περιβάλλοντος και Ενέργειας, Τετάρτη 24 Μαΐου 2017. Στο πλαίσιο της επίσκεψης η πολιτική ηγεσία του ΥΠΕΝ θα ενημερώσει τονπρωθυπουργό για τις δραστηριότητες και πρωτοβουλίες του υπουργείου. ΑΠΕ-ΜΠΕ/ΑΠΕ-ΜΠΕ/ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ ΒΛΑΧΟΣ

Η ενέργεια είναι η αιχμή του δόρατος για την ανάπτυξη στη χώρα τόνισε ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας από το υπουργείο Περιβάλλοντος και Ενέργειας. Μια ανάπτυξη που θα είναι βιώσιμη και θα προστατεύει το περιβάλλον, ανέφερε ο πρωθυπουργός.

Ο ενεργειακός σχεδιασμός της χώρας είναι βασικό εργαλείο καθώς μέσω αυτού γίνεται προσέλκυση επενδύσεων και διότι ταυτόχρονα αναβαθμίζεται η γεωστρατηγική θέση της χώρας τόνισε ο πρωθυπουργός από το υπουργείο Περιβάλλοντος και Ενέργειας.

Στόχος της κυβέρνησης είπε ο κ. Τσίπρας να γίνει η Ελλάδα πολλαπλός ενεργειακός κόμβος και σύμβολο ειρήνης.

Ο πρωθυπουργός τόνισε ότι προχωρά η αναβάθμιση μιας από τις πιο κομβικές ενεργειακές υποδομές της χώρας, του τερματικού σταθμού υγροποιημένου φυσικού αερίου, καθώς επίσης, εξελίσσεται και μάλιστα με ταχύτατους ρυθμούς, το έργο του αγωγού TAP, o οποίος θα μεταφέρει φυσικό αέριο από την περιοχή της Κασπίας στην Ευρώπη.

You may also like

Υπογράφεται η συμφωνία για 18 Rafale από τη Γαλλία

Με μια ιστορική αναφορά στον ορισμό του προϋπολογισμού