«Ενωμένος ΣΥΡΙΖΑ και επιστροφή στην αντιμνημονιακή πολιτική»

- in ΠΟΛΙΤΙΚΗ
454

«Το σενάριο στο οποίο δουλεύουμε αυτή τη στιγμή εμείς είναι να κρατηθεί ενωμένος ο ΣΥΡΙΖΑ, να επανέλθει στην αντιμνημονιακή του πολιτική και στο πρόγραμμά του», ανέφερε ο πρώην υπουργός, Δημήτρης Στρατούλης, στο ρ/σ Real Fm, σχετικά με το αν η «τάση» της Αριστερής Πλατφόρμας του ΣΥΡΙΖΑ λάβει χαρακτηριστικά νέου κόμματος.

«Το σενάριο στο οποίο δουλεύουμε αυτή τη στιγμή εμείς είναι να κρατηθεί ενωμένος ο ΣΥΡΙΖΑ, να επανέλθει στην αντιμνημονιακή του πολιτική και στο πρόγραμμά του. Η εμπλοκή του με μνημόνια να είναι εντελώς προσωρινή. Μια μικρή, μικρή, πάρα πολύ μικρή, και πικρή θα έλεγα, παρένθεση και όλες οι προσπάθειές μας είναι σε αυτή την κατεύθυνση», σχολίασε ο κ. Στρατούλης και πρόσθεσε:

«Τρίτο μνημόνιο δεν έχει ακόμα ψηφιστεί από τη Βουλή των Ελλήνων. Συμφωνία δεν έχει υπογράψει η κυβέρνηση και επομένως το μοναδικό σενάριο πάνω στο οποίο εργαζόμαστε αυτή τη στιγμή, είναι να κάνουμε οτιδήποτε δυνατόν, μέσω της Κ.Ο. του ΣΥΡΙΖΑ, μέσω της Κεντρικής Επιτροπής, μέσω όλου του ΣΥΡΙΖΑ, να κάνουμε οτιδήποτε δυνατόν, ώστε η κυβέρνηση αυτή στην οποία συμμετέχει ο ΣΥΡΙΖΑ να μην κινηθεί στην μνημονιακή τροχιά. Δεν θα είναι καλό για τον ίδιο τον ΣΥΡΙΖΑ, δεν θα είναι καλό για την Αριστερά, δεν θα είναι καλό για την κυβέρνηση, κυρίως όμως δεν θα είναι καλό για τον λαό μας που θα συνεχίσει να φτωχοποιείται».

Πηγή: enikos.gr

You may also like

Υπογράφεται η συμφωνία για 18 Rafale από τη Γαλλία

Με μια ιστορική αναφορά στον ορισμό του προϋπολογισμού