Εμμένει ο Κατρούγκαλος

- in ΠΟΛΙΤΙΚΗ
527

Για σχέδιο υπονόμευσης της κυβέρνησης, τις παραμονές της επίσκεψης του πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα στη Γερμανία, έκανε λόγο ο αναπληρωτής υπουργός Διοικητικής Μεταρρύθμισης Γιώργος Κατρούγκαλος με αφορμή όσα εκτυλίχθηκαν τις δύο προηγούμενες ημέρες.

Για το θέμα, ο κ. Κατρούγκαλος θα παραχωρήσει συνέντευξη Τύπου το απόγευμα (16:00) στο υπουργείο. Σε δηλώσεις του το πρωί της Δευτέρας στο Mega, ο κ. Κατρούγκαλος μίλησε και πάλι για «σκευωρία», η οποία, όπως υποστήριξε, «έχει καταρρεύσει».

Είπε ακόμη ότι περιμένει σήμερα «συγγνώμη από τους συκοφάντες» και αν αυτό δεν συμβεί θα προχωρήσει στην κατάθεση αγωγής. Όπως υποστήριξε, το κίνητρο της υπόθεσης ήταν πολιτικό και είχε ως στόχο να πληγεί η κυβέρνηση και η ηθική της υπεροχή έναντι των προκατόχων της.

«Ιδιαίτερα επιβαρυντικό στοιχείο για αυτούς που έστησαν την ιστορία είναι ότι την έστησαν παραμονές της επίσκεψης του πρωθυπουργού στη Γερμανία και είχε ως σκοπό ανάμεσα στα άλλα, πέρα από το να πλήξει το κύρος της κυβέρνησης, να υπονομεύσει και το κύρος του πρωθυπουργού τη στιγμή που συνδιαλέγεται σε μια κρίση στιγμή για τη χώρα» ανέφερε.

Επί της ουσίας του δημοσιεύματος του «Βήματος» δήλωσε: «Tο άρθρο που έλεγε ότι εγώ παίρνω 12% προμήθεια για κάθε πρόσληψη απολυμένου έχει καταρρεύσει».

Ερωτηθείς αν τίθεται ηθικό ζήτημα, σημείωσε πως με τον ίδιο τρόπο που υπεράσπιζε τις ιδέες του θεωρητικά και πολιτικά με τον ίδιο τρόπο προσπαθούσε να τις εφαρμόσει και στην πράξη. «Αυτό το έκανα στις αίθουσες των δικαστηρίων μαχόμενος και το κάνω και τώρα σε εντελώς άλλο επίπεδο», είπε.

Το παράδειγμα Παυλόπουλου

Νωρίτερα, μιλώντας στον ΑΝΤ1 είχε πει ότι δεν αισθάνεται και δεν είναι επαγγελματίας πολιτικός και όπως είπε θέλει να έχει τη δυνατότητα εάν τα πράγματα δεν πάνε καλά να γυρίσω στη δουλειά του.

Ο Γιώργος Κατρούγκαλος χρησιμοποίησε και το παράδειγμα του Προέδρου της Δημοκρατίας Προκόπη Παυλόπουλου για να επιχειρηματολογήσει πως δεν έκανε κάτι παράνομο.

Ο αναπληρωτής υπουργός Διοικητικής Μεταρρύθμισης υποστήριξε πως ο Προκόπης Παυλόπουλος ήταν στο ίδιο υπουργείο επί κυβέρνησης Κώστα Καραμανλή, ενώ ήταν δικηγόρος και συμμετείχε σε δικηγορικές εταιρείες.

Στο επιχείρημα αυτό απάντησε ο βουλευτής της ΝΔ Άδωνις Γεωργιάδης υπενθυμίζοντας πως από το 2001 έως το 2008 ίσχυε ούτως η αλλιώς το επαγγελματικό ασυμβίβαστο για τους βουλευτές.

Στο θέμα αναφέρθηκαν και κύκλοι της Προεδρίας της Δημοκρατίας,σημειώνοντας ότι ουδέποτε στο παρελθόν, τονίζουν, και μάλιστα ως την ανάληψη των καθηκόντων του ως Προέδρου της Δημοκρατίας, μετείχε σε οποιαδήποτε δικηγορική εταιρεία.

Στήριξη από την κυβέρνηση

Την απόλυτη στήριξη της κυβέρνησης στον κ. Κατρούγκαλο επανέλαβε ο Γαβριήλ Σακελλαρίδης. Μιλώντας και εκείνος στο Mega, τόνισε ότι το ηθικό πλεονέκτημα της κυβέρνησης δεν μπορεί να το ακουμπήσει η Αντιπολίτευση.

Πηγή: in.gr

You may also like

ΣΥΡΙΖΑ: Μια ιστορική δημοκρατική τομή Ο «Κλεισθένης Ι»

Ανακοίνωση του Γραφείου Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ «Με την