«Ελιά»: Στην τελική ευθεία

- in ΠΟΛΙΤΙΚΗ
449

Λύση στα «ανοιχτά» ζητήματα της ονομασίας και του ευρωψηφοδελτίου θα αναζητηθούν σήμερα

Στην προγραμματισμένη  συνάντηση των εκπροσώπων των κομμάτων, πρωτοβουλιών και κινήσεων για την ανασυγκρότηση και ανασύσταση της Κεντροαριστεράς ολοκληρώνεται η συζήτηση για θέματα που είχαν μείνει εκκρεμή από τη συνάντηση της περασμένης Παρασκευής.

Μεταξύ των εκκρεμών ζητημάτων είναι το θέμα της ονομασίας με την οποία θα πάρει μέρος στις προσεχείς ευρωεκλογές το σχήμα, το οποίο προσωρινά αναφέρεται ως «Ελιά», καθώς επίσης και το θέμα του τρόπου κατάρτισης του ευρωψηφοδελτίου.

Όπως αναφέρουν “Τα Νέα”, για το θέμα του ονόματος υπήρξε διάσταση απόψεων. Οι «58» επιθυμούν τη λέξη Παράταξη στον τίτλο, όμως το ΠΑΣΟΚ δεν θέλει αυτό να παραπέμπει σε κάτι που ίσως υπονοεί σταδιακή διάλυση των κομμάτων.

Προτιμούν έναν τίτλο που θα συμπεριλαμβάνει τη λέξη Συμπαράταξη ή Ένωση, αλλά έχουν διάθεση συζήτησης.

Σχετικά με τον τρόπο κατάρτισης του ψηφοδελτίου, υπάρχουν ακόμα αρκετά «αγκάθια», καθώς στις τάξεις των «58» εκτιμούν ότι το ΠΑΣΟΚ θα θελήσει να περάσει στη λίστα αρκετά προβεβλημένα ονόματα, στελέχη και νυν βουλευτές.

Από το ΠΑΣΟΚ διαψεύδεται αυτό το σενάριο, ακόμα και ο γραμματέας του κόμματος Νίκος Ανδρουλάκης διέψευσε ότι θα είναι υποψήφιος, λέγοντας ότι το μοναδικό όνομα που έχει ακουστεί είναι αυτό του Οδυσσέα Κωνσταντινόπουλου, ο οποίος στηρίζει την υπόθεση της Κεντροαριστεράς.

Στόχος είναι να επιτευχθεί πολιτική συμφωνία για κοινή συμμετοχή στη Συνδιάσκεψη για τις ευρωεκλογές που θα πραγματοποιηθεί στις 8-9 Μαρτίου, στην Αθήνα. Κατά εκτιμήσεις, η συμμετοχή στη Συνδιάσκεψη θα προσεγγίζει τους 1.500-2.000 συμμετέχοντες.

Η συνάντηση της άτυπης οργανωτικής επιτροπής που αποτελείται από αντιπροσωπείες του ΠΑΣΟΚ, των «58», της Συμφωνίας για τη Νέα Ελλάδα, της Δυναμικής Ελλάδας, της Πρωτοβουλίας Β, Πολιτείας 2012, Μπροστά και των Νέων Μεταρρυθμιστών, θα πραγματοποιηθεί στις 5 το απόγευμα, στο Πνευματικό Κέντρο Αθήνας.

Πηγή: in.gr

You may also like

ΣΥΡΙΖΑ: Μια ιστορική δημοκρατική τομή Ο «Κλεισθένης Ι»

Ανακοίνωση του Γραφείου Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ «Με την