ΕΕ: «Περιορισμένη ανταλλαγή απόψεων» για την Ελλάδα

Τους 28 Ευρωπαίους ηγέτες, για τα αποτελέσματα του σημερινού Eurogroup, θα ενημερώσει αύριο ο πρόεδρος της Ευρωζώνης Γιερούν Ντάισελμπλουμ στο πλαίσιο του άτυπου Ευρωπαϊκού Συμβουλίου.

Σύμφωνα με κοινοτικές πηγές, η συζήτηση για την Ελλάδα, που είναι το τελευταίο θέμα στην ημερήσια διάταξη της Συνόδου Κορυφής της ΕΕ, θα περιοριστεί στην ενημέρωση του επικεφαλής του Eurogroup και σε μια περιορισμένη ανταλλαγή απόψεων, αλλά δεν πρόκειται να διεξαχθούν διαπραγματεύσεις. Οι ίδιες πηγές, τονίζουν ότι τόσο ο πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου, όσο και οι Ευρωπαίοι ηγέτες, εκτιμούν πως οι διαπραγματεύσεις για την Ελλάδα πρέπει να διεξαχθούν στο «κατάλληλο και δοκιμασμένο επίπεδο, που είναι το Eurogroup, όπου αποφασίστηκαν τα προγράμματα προσαρμογής της Ελλάδας».

Βέβαια, οι ίδιες πηγές σημείωναν ότι στο πλαίσιο της συζήτησης για την ΟΝΕ στην οποία θα υπάρξει έμφαση στις διαρθρωτικές μεταρρυθμίσεις θα δοθεί η ευκαιρία σε όλους τους ηγέτες να τοποθετηθούν. Εξέφραζαν μάλιστα την ελπίδα για θετική συνεισφορά στη συζήτηση του Έλληνα πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα, καθώς υπάρχουν καίρια ζητήματα προς ανταλλαγή απόψεων, όπως η καταπολέμηση της διαφθοράς και η δημιουργία σταθερών και αποτελεσματικών φορολογικών συστημάτων.

You may also like

Ελληνίδα υποπλοίαρχος έκανε γιορτές ανοιχτά του ατλαντικού ωκεανού

Στον Ατλαντικό ωκεανό, ανοιχτά της Βραζιλίας, στο υπερδεξαμενόπλοιο