«Εγώ θα ψηφίσω Σαμαρά»

- in ΠΟΛΙΤΙΚΗ
512

Την απόφασή του να ψηφίσει τη ΝΔ και τον Αντώνη Σαμαρά αποκάλυψε ο Θεόδωρος Πάγκαλος. «Εγώ θα ψηφίσω Σαμαρά» είπε ο πρώην υπουργός του ΠΑΣΟΚ, λέγοντας ότι «ποτέ δεν πρέπει να βγει πρώτος ο ΣΥΡΙΖΑ», χαρακτηρίζοντάς τον «ένα ατύχημα, ένα δυστύχημα για τη χώρα».

Μιλώντας στον Βήμα 99,5 FM ο Θεόδωρος Πάγκαλος ανέφερε ότι οι πολίτες πρέπει να ψηφίσουν στις εκλογές της 25ης Ιανουαρίου Νέα Δημοκρατία «ή άλλα κόμματα που είναι πρόθυμα να συμβάλλουν στην ευρωπαϊκή διαχείριση της κρίσης».

«Αυτό είναι η εξήγηση της νοσηρότητας στην προεκλογική εκστρατεία: ότι κοιτάνε πρώτα τον εαυτό τους, μετά λίγο το κόμμα και αδιαφορούν τελείως για την παράταξη και δεν δίνουν μία δεκάρα για το λαό. Μία δεκάρα! Όλοι αυτοί είναι απατεώνες και ο λιγότερο απατεώνας και ο πιο σοβαρός απ’ όλους είναι ο Σαμαράς. Εγώ θα ψηφίσω Σαμαρά. Το Ποτάμι το παρατηρώ με πολύ προσοχή από την ίδρυσή του, αλλά δεν μπορώ να ψηφίσω κάτι που δεν ξέρω τι είναι. Έχει κάθε μορφής απόψεις, ιδεολογίες και εμπειρίες» ανέφερε.

Όπως είπε, «ποτέ δεν πρέπει να βγει πρώτος ο ΣΥΡΙΖΑ. Είναι ένα ατύχημα, ένα δυστύχημα για τη χώρα. Είναι απειλή καταστροφής».

Για το ΠΑΣΟΚ και το μέλλον του αποκάλυψε ότι προσφέρθηκε να είναι μεταβατικός πρόεδρος του κόμματος για να ξεπεραστεί το πρόβλημα της διαχείριση της προεκλογικής εκστρατείας και όσα ακολουθήσουν μετά τις εκλογές

Συγκεκριμένα ο κ. Πάγκαλος ανέφερε:

«Εν απελπισία βρισκόμενος, πήγα και είδα και τον Βενιζέλο και τον Παπανδρέου. Οι συζητήσεις ήταν εντελώς άκαρπες, δεν υπήρχε κανένα νόημα. Ο μεν Παπανδρέου έλεγε περίπου όσα έχει πει και στον Τύπο και επέμενε, αλλά δέχθηκε μια συνάντηση των τριών μας.

»Είχα βγάλει ένα συμπέρασμα ότι το πρόβλημα ήταν η διαχείριση της προεκλογικής εκστρατείας και το τι θα ακολουθούσε μετά. Τους είπα ότι, μεταξύ άλλων, αν και έχω αποχωρήσει από την πολιτική και δεν σκοπεύω να επανέλθω και δεν θέλω να διεκδικήσω καν βουλευτική έδρα και θα γύριζα σπίτι μου την επομένη των εκλογών, θα μπορούσα να είμαι και εγώ (σ.σ.: ως μεταβατικός πρόεδρος).

»Ο κ. Παπανδρέου δέχθηκε την περί αυτού συζήτηση. Μου είπε, όμως, ότι δεν πρόκειται να τη δεχθεί ο κ. Βενιζέλος και έτσι τη δέχθηκε επί του ασφαλούς.

»Ο δε κ. Βενιζέλος έχει μια καθεστωτική νοοτροπία και δεν θέλει να ακούσει τίποτα. Είναι αρχηγός του κόμματος, έχει εκλεγεί για μια συγκεκριμένη περίοδο και λέει ότι δεν προβλέπεται συνέδριο πριν από την εξάντληση της περιόδου αυτής.

»Είχε ένα θέμα αν το ΠΑΣΟΚ ερχόταν τρίτο κόμμα, που ήταν ο στόχος του και απολύτως εφικτός, ποιος θα έπαιρνε την εντολή για να πείσει τα άλλα κόμματα και εγώ έκανα εκεί την πρόταση, να συνέλθει αμέσως η κοινοβουλευτική ομάδα και να εκλέξει στις 24-48 ώρες μετά τις εκλογές νέο πρόεδρο, να πάρει την εντολή, να συμμετάσχει στις διαπραγματεύσεις για το σχηματισμό κυβέρνησης και παράλληλα να αρχίσει η διαδικασία του συνεδρίου, το οποίο μετά από τρεις μήνες θα έβγαζε συνέδριο και θα βλέπαμε τι θα κάναμε. Απορρίφθηκε αυτό από τον κ. Βενιζέλο, διότι είχε την άποψη ότι αυτός είναι ο πρόεδρος και δεν πρέπει να γίνει συνέδριο».

You may also like

Από σήμερα, τα δωρεάν self-test για μαθητές και εκπαιδευτικούς

 Οι μαθητές όλων των βαθμίδων, εμβολιασμένοι και μη,