«Είμαι βέβαιος ότι ο ΣΥΡΙΖΑ θα κερδίσει την αυτοδυναμία»

- in ΠΟΛΙΤΙΚΗ
413

«Ο ΣΥΡΙΖΑ φιλοδοξεί να είναι η νέα δημοκρατική παράταξη της Αριστεράς» τονίζει ο Πρόεδρός του

Για την κυβέρνηση που σκοπεύει να σχηματίσει εάν κερδίσει τις εθνικές εκλογές, τις προτεραιότητες και τις επιλογές του σε κρίσιμα θέματα, αλλά και για τη διαπραγμάτευση στην Ευρώπη, με αντικείμενο το “ελληνικό ζήτημα”, μιλά ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξης Τσίπρας, σε συνέντευξή του στο “ΒΗΜΑ”. Προεξοφλεί ότι οι εκλογές θα προκηρυχθούν αμέσως μετά τις ευρωεκλογές, ενώ δεσμεύεται ότι θα σχηματίσει κυβέρνηση στην οποία θα συμμετέχουν και προσωπικότητες που δεν ανήκουν στον ΣΥΡΙΖΑ.

«Ο ΣΥΡΙΖΑ φιλοδοξεί να είναι η νέα δημοκρατική παράταξη της Αριστεράς» τονίζει ο κ. Τσίπρας και εκτιμά ότι εκφράζει όμως «τους πολίτες με πιο συντηρητικές επιλογές, διότι τα μεσαία στρώματα έπαψαν πια να εκφράζονται από το ΠΑΣΟΚ και τη ΝΔ».

Ο κ. Τσίπρας υπογραμμίζει ότι εάν εκλεγεί, θα ξεκινήσει μια πορεία διαπραγμάτευσης και θα ζητήσει σύνοδο κορυφής της ΕΕ για το χρέος,«με θέμα τη συλλογική και αλληλέγγυα αντιμετώπιση της κρίσης του δημοσίου χρέους», η οποία θα είναι, όπως λέει, «η αφετηρία μιας καλά σχεδιασμένης και ψύχραιμης, αλλά ταυτόχρονα σκληρής και διεκδικητικής διαπραγμάτευσης».

Ακαριαία αντίδραση του κυβερνητικού Εκπροσώπου

«Ο κ. Τσίπρας απειλεί να διακόψει μονομερώς τις δαπάνες για την εξυπηρέτηση του χρέους, οδηγώντας έτσι τη χώρα σε χρεοκοπία και έξοδο από την Ευρωζώνη» σχολίασε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Σίμος Κεδίκογλου και τόνισε: «Η συκοφαντία της πατρίδας μας που συστηματικά επιδίδεται ο κ. Τσίπρας και η πολιτική ανοησία έχουν επιτέλους τα όριά τους»

You may also like

Από σήμερα, τα δωρεάν self-test για μαθητές και εκπαιδευτικούς

 Οι μαθητές όλων των βαθμίδων, εμβολιασμένοι και μη,