Κωνσταντινόπουλος: «Πώς θα κρατηθεί η κυβέρνηση;»

- in ΠΟΛΙΤΙΚΗ
409

«Πολύ σωστά λέει ο κ. Παπανδρέου, διότι δεν δέχθηκε υποδείξεις από κανέναν. Έχουν κάνει κακό στην πορεία της παράταξης όλα αυτά τα εσωτερικά ζητήματα που δεν οδηγούν πουθενά. Υπήρξε κάτι με ιδιαίτερο συμβολισμό: η επιλογή του κ. Παπανδρέου να πάει στην παρουσίαση του βιβλίου της κυρίας Κοππά, με την παρουσία του κ. Κουβέλη, σε μια συγκεκριμένη χρονική στιγμή και όπως καταλαβαίνετε, αυτό είχε αντιδράσεις σε όλο το πλάτος της παράταξης. Δεν νομίζω ότι υπήρξε κάποιος που είπε ότι έκανε σωστά ο κ. Παπανδρέου. Από εκεί και πέρα, όπως είπα και εγώ και όλοι, ο κ. Παπανδρέου πρέπει να αναλάβει τις ευθύνες του και δεν θα του υποδείξω βέβαια εγώ τι να κάνει. Αλλά θα προτιμούσα να πάει σε μια εκδήλωση του ΠΑΣΟΚ ή της Ελιάς» σχολίασε στο Βήμα Fm o Εκπρόσωπος Τύπου του ΠΑΣΟΚ, Οδυσσέας Κωνσταντινόπουλος και πρόσθεσε:

«Απευθυνόμενος και στον κ. Παπανδρέου, λέω ότι και οι 42 υποψήφιοι στο ευρωψηφοδέλτιο της Ελιάς και οι βουλευτές που άντεξαν από το 2009 χωρίς να έχουμε καμία ευθύνη για το ΠΑΣΟΚ, μπορούμε να λέμε μια κουβέντα παραπάνω και από τον καθένα που έζησε τις καλές στιγμές της παράταξης. Τελεία και παύλα! Όποιος από το 2009 έχει μπει στα δύσκολα και δεν έχει δει ούτε μια καλή μέρα και θέλει τώρα μαζί με τους 42 να υπάρξει μια καλή μέρα και να ξαναδεί την παράταξη να προχωράει μπροστά, την επαναθεμελίωσή της. Και όλοι αυτοί που βρίσκουν κάτι ο καθένας χωριστά για να βγάζουν τον κακό τους εαυτό, να ξέρουν ότι κάνουν κακό στην παράταξη και η παράταξη ανήκει σε μας περισσότερο από αυτούς που την έζησαν στα καλά της».

Ερωτώμενος για τις δηλώσεις Βενιζέλου σχετικά με τις ευρωεκλογές και το μέλλον της κυβέρνησης, «Είπε την πραγματικότητα. Ότι αν αύριο δεν πάει καλά η Ν.Δ. ή το ΠΑΣΟΚ και η Ελιά, που μας ενδιαφέρει εμάς, στις εκλογές, ή αν το άθροισμα π.χ. της κυβέρνησης είναι πιο χαμηλό από του ΣΥΡΙΖΑ, υπάρχει περίπτωση να κρατηθεί κυβέρνηση; Λέω ένα απλό παράδειγμα. Σε κάθε περίπτωση, αν το άθροισμα των δύο κομμάτων είναι μικρότερο από του ΣΥΡΙΖΑ, υπάρχει κάποιος που θα πει ότι προχωράμε; Πώς θα πει προχωράμε και πού; Εάν ήμασταν σε ένα ευρωπαϊκό κράτος, οι ευρωεκλογές θα ήταν ευρωεκλογές. Δυστυχώς, όμως, τα μηνύματα είναι ξεκάθαρα», κατέληξε ο κ. Κωνσταντινόπουλος.

You may also like

Υπογράφεται η συμφωνία για 18 Rafale από τη Γαλλία

Με μια ιστορική αναφορά στον ορισμό του προϋπολογισμού