Δωρεάν… καρπούζια στη Θεσσαλονίκη

- in ΓΥΝΑΙΚΑ
573

Δωρεάν καρπούζια, έξω από υποκατάστημα τράπεζας στη Θεσσαλονίκη, εκεί όπου είχαν συγκεντρωθεί συνταξιούχοι και πολίτες για να βγάλουν χρήματα από τα ΑΤΜ, μοίρασαν το πρωί αγρότες από τον Καστανά του Δήμου Χαλκηδόνος.

Η κίνηση των παραγωγών είχε διπλό στόχο: να στηριχτούν έστω και στο ελάχιστο κάτοικοι της Θεσσαλονίκης εν μέσω δύσκολων οικονομικών συνθηκών, αλλά και να προβληθεί η “14η Γιορτή Καρπουζιού”, που θα γίνει σήμερα και αύριο στο γήπεδο του χωριού τους.

Το διήμερο έχουν προγραμματιστεί εκδηλώσεις από το Σύλλογο Φίλων Διάθεσης Καρπουζιού, σε συνεργασία με το Δήμο Χαλκηδόνος. “Ο Καστανάς είναι ένα χωριό που το καρπούζι και το πεπόνι είναι το κύριο προϊόν παραγωγής και η γιορτή έχει στόχο την προβολή και διαφήμιση του φρούτου”, όπως ανέφερε η αντιδήμαρχος Αγροτικής Ανάπτυξης και Πολιτισμού, Θεοδώρα Αγαπίδου.

Οι εκδηλώσεις θα ξεκινήσουν το βράδυ, με ομιλίες και λαϊκή βραδιά και θα συνεχιστούν και αύριο, επίσης, με μουσικές και τραγούδια, ενώ οι επισκέπτες θα έχουν την ευκαιρία να απολαύσουν δωρεάν κρασί, εδέσματα και φυσικά γλυκό καρπούζι.

Πηγή: ΑΜΠΕ

You may also like

Χάρι και Mέγκαν στο Spotify

Ο πρίγκιπας Χάρι της Βρετανίας και η σύζυγός