ΔΝΤ: Μεγαλύτερη ευελιξία και οικονομική στήριξη στην Ελλάδα

«Μεγαλύτερη ευελιξία και οικονομική στήριξη στην Ελλάδα» πρότεινε ο επικεφαλής οικονομολόγος του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου Μορίς Όμπσφελντ, παρουσιάζοντας την Έκθεση για τις προοπτικές της παγκόσμιας οικονομίας.

Όπως ανέφερε ο ίδιος πρέπει «η Ελλάδα να τύχει μεγαλύτερης ευελιξίας και οικονομικής στήριξης για το προσφυγικό, λέγοντας πως αυτό είναι ευρωπαϊκό, αλλά και παγκόσμιο πρόβλημα».

Αναφερόμενος στην πρόοδο των διαπραγματεύσεων με τους δανειστές στο πλαίσιο της αξιολόγησης της ελληνικής οικονομίας, ανέφερε ότι ως η ομάδα του ΔΝΤ στην Αθήνα είχε εποικοδομητικές συζητήσεις, οι οποίες διακόπηκαν εξαιτίας των εργασιών της εαρινής συνόδου του ΔΝΤ.

Σε σχέση με τη συμμετοχή του ΔΝΤ στο ελληνικό πρόγραμμα είπε πως «στόχος είναι ένα πρόγραμμα τα νούμερα του οποίου θα βγαίνουν». Ερωτηθείς ειδικά για το χρέος είπε πως δεν γνωρίζει πόση ελάφρυνση χρέους απαιτείται, ωστόσο αρκέσθηκε να επισημάνει πως θα πρέπει να υπάρξουν παρεμβάσεις στο ασφαλιστικό και το χρέος προκειμένου η Ελλάδα να αποκτήσει βιώσιμα οικονομικά.

You may also like

Συνεδριάζει η επιτροπή των ειδικών για το άνοιγμα των σχολείων

Συνεδριάζει από τις 2 το μεσημέρι η επιτροπή