«Διαφημιστική απάτη» τα περί «σκληρής» διαπραγμάτευσης

- in ΠΟΛΙΤΙΚΗ
529

Στο αυριανό μεγάλο συλλαλητήριο στην πλατεία Συντάγματος στις 7 το απόγευμα, το ΚΚΕ θέλει να ενημερώσει με τις θέσεις του τον λαό, λέγοντάς του ταυτόχρονα ότι δεν πρέπει να απογοητεύεται. Αλλά να οργανωθεί και να παλέψει, ξεκινώντας με μαζική πάλη του κινήματος, από τη διεκδίκηση της ανάκτησης των απωλειών των προηγούμενων ετών, ανέφερε ο ΓΓ της ΚΕ του κόμματος Δημήτρης Κουτσούμπας στην εκπομπή «Πρωινό ΑΝΤ1».

Περιέλαβε στο διεκδικητικό πλαίσιο, μεταξύ άλλων, τη θέσπιση κατώτατου μισθού στα 751 ευρώ, επαναφορά του 13ου και 14ου μισθού και 13ης και 14ης σύνταξης, επαναφορά των Συλλογικών Συμβάσεων, κατάργηση του ΕΝΦΙΑ και των αντιλαϊκών φορολογικών νόμων, θέσπιση αφορολόγητου 40.000 ευρώ για την οικογένεια.

Επίσης, σχετικά με την πρόταση νόμου που έχει καταθέσει το ΚΚΕ στη Βουλή για κατάργηση του μνημονίου και των όλων των εφαρμοστικών νόμων, είπε ότι αυτό μπορεί να γίνει με ένα νόμο και υπενθύμισε ότι η πρόταση αυτή είχε κατατεθεί σε Επιτροπή της Βουλής και επί της αρχής είχε ψηφιστεί και από τον ΣΥΡΙΖΑ. «Με βάση τις διακηρύξεις του, ο ΣΥΡΙΖΑ πρέπει να φέρει την πρόταση στην Ολομέλεια της Βουλής» πρόσθεσε.

Ο κ. Κουτσούμπας χαρακτήρισε «διαφημιστική απάτη» τα περί «σκληρής» διαπραγμάτευσης της κυβέρνησης και επισήμανε ότι διαπραγμάτευση εντός του συγκεκριμένου πλαισίου, σημαίνει πως θα ληφθούν υπόψη το τι λένε οι δανειστές. Πρόσθεσε ότι στο τέλος Ιουνίου θα έλθει νέο μνημόνιο, -ανεξαρτήτως ονομασίας- το οποίο κατά 70% θα περιέχει όσα έχουν συμφωνηθεί μέχρι τώρα, ενώ το υπόλοιπο 30% θα περιλαμβάνει μέτρα από την «εργαλειοθήκη» του ΟΟΣΑ και τόνισε πως ότι και να επιλεγεί από αυτήν είναι αντιλαϊκό μέτρο.

You may also like

ΣΥΡΙΖΑ: Μια ιστορική δημοκρατική τομή Ο «Κλεισθένης Ι»

Ανακοίνωση του Γραφείου Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ «Με την