Δημοσκόπηση Pulse: Προβάδισμα ΣΥΡΙΖΑ, τρίτη η Χ.Αυγή

- in ΠΟΛΙΤΙΚΗ
379

Μικρή μείωση του προβαδίσματος του ΣΥΡΙΖΑ από τη Ν.Δ. για τις ευρωεκλογές, κατά 0,5%, δείχνει το τρίτο κύμα αποτελεσμάτων της κυλιόμενης δημοσκόπησης της Pulse RC για topontiki.gr.

Διαπιστώνεται ακόμη μια κάμψη του ΣΥΡΙΖΑ και του Αλέξη Τσίπρα στους δείκτες της παράστασης νίκης και της καταλληλότητας για την πρωθυπουργία αντίστοιχα συγκριτικά με το δεύτερο κύμα αποτελεσμάτων, καθώς η συνολική εικόνα επιστρέφει στα δεδομένα του πρώτου κύματος. Ας δούμε όμως αναλυτικά τα στοιχεία.

Τόσο ο ΣΥΡΙΖΑ (+0,5%) όσο και η Ν.Δ. (+1%) εμφανίζουν άνοδο στην Πρόθεση Ψήφου συγκριτικά με το δεύτερο κύμα αποτελεσμάτων, που δημοσιεύθηκε στο topontiki.gr την Πέμπτη 8 Μαΐου επιβεβαιώνοντας ότι η πόλωση αποδίδει κάποιους… καρπούς. Η μείωση του προβαδίσματος του ΣΥΡΙΖΑ κατά 0,5% και η επιστροφή της διαφοράς στο επίπεδο της 5ης Μαΐου δεν είναι το μόνο σημαντικό εύρημα.

● Οριακά αυξημένοι, κατά 0,5%, εμφανίζονται ακόμη η Ελιά, το Ποτάμι και το Άλλο Κόμμα.

● Σταθεροί στα ποσοστά του πρώτου κύματος αποτελεσμάτων παραμένουν το ΚΚΕ, οι ΑΝ.ΕΛΛ., οι Οικολόγοι Πράσινοι, οι Γέφυρες, η ΑΝΤΑΡΣΥΑ και ο ΛΑΟΣ.

● Οριακά υποχωρούν κατά 0,5% η Χρυσή Αυγή, η ΔΗΜΑΡ, το Λευκό / Αποχή, ενώ μειωμένοι κατά 1% είναι οι Αναποφάσιστοι / Δ.Α.

Στην Πρόθεση Ψήφου με αναγωγή επί των εγκύρων η Ν.Δ. (+1%) μειώνει κατά 0,5% τη διαφορά της από τον ΣΥΡΙΖΑ (+0,5%) συγκριτικά με τα αποτελέσματα που δημοσιεύθηκαν στις 8 Μαΐου.

● Ανοδική τάση κατά 0,5% εμφανίζουν η Ελιά και το Ποτάμι.

● Σταθεροί παραμένουν το ΚΚΕ, οι ΑΝ.ΕΛΛ., η ΑΝΤΑΡΣΥΑ, οι Οικολόγοι Πράσινοι, οι Γέφυρες και ο ΛΑΟΣ.

● Μείωση κατά (0,5%) καταγράφουν η Χρυσή Αυγή, η ΔΗΜΑΡ και οι Αναποφάσιστοι, ενώ το Άλλο Κόμμα πέφτει κατά 1%.

Η διακύμανση της διαφοράς του ΣΥΡΙΖΑ από τη Ν.Δ. στην Εξέλιξη της Πρόθεσης Ψήφου με αναγωγή επί των εγκύρων επιστρέφει στο 1,5% του πρώτου κύματος αποτελεσμάτων της κυλιόμενης δημοσκόπησης της Pulse. Ένα ενδιαφέρον στοιχείο είναι ότι η Χρυσή Αυγή, η οποία συνεχίζει τη βαθμιαία κάθοδό της, έχει φτάσει να συγκλίνει στο διάγραμμα με την Ελιά, η οποία εμφανίζει σταδιακή άνοδο. Το Ποτάμι δείχνει να φρενάρει την κάθοδό του, το ΚΚΕ δείχνει να σταθεροποιείται, οι ΑΝ.ΕΛΛ. παραμένουν σταθεροί και η ΔΗΜΑΡ πέφτει κάτω από το 3% πρώτη φορά από τις 9 Απριλίου.

Αύξηση της διαφοράς του κατά 2% από τον Αλέξη Τσίπρα καταγράφει ο Αντώνης Σαμαράς στο ερώτημα για τον Καταλληλότερο για Πρωθυπουργό. Καθώς όμως ο Σαμαράς παραμένει σταθερός στο 32% σε όλη τη διάρκεια της κυλιόμενης δημοσκόπησης της Pulse, τα μικρά σκαμπανεβάσματα του Τσίπρα είναι αυτά που διαμορφώνουν κάθε φορά το αποτέλεσμα και τη διαφορά μεταξύ των δύο πολιτικών αρχηγών. Επίσης οριακές οι μεταβολές για τον πάντα προπορευόμενο… Κανένα.

Μείωση κατά 3% της διαφοράς υπέρ του ΣΥΡΙΖΑ στην Παράσταση Νίκης καταγράφεται στο σχετικό ερώτημα, καθώς η Ν.Δ. μειώνει στο 6% (από 9%) την απόστασή της από το προπορευόμενο κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης. Καθώς όμως ο ΣΥΡΙΖΑ παραμένει σταθερός στο 45%, η Ν.Δ. «τσιμπάει» από τη μείωση των δεικτών Άλλο και Δεν Απαντώ.

Πηγή: topontiki.gr

You may also like

Υπογράφεται η συμφωνία για 18 Rafale από τη Γαλλία

Με μια ιστορική αναφορά στον ορισμό του προϋπολογισμού