Δερμεντζόπουλος: Θα επαναβαθμολογηθούν τα γραπτά

- in ΠΟΛΙΤΙΚΗ
230

Ο υφυπουργός Παιδείας, Αλέξανδρος Δερμεντζόπουλος, μίλησε στον Realfm 97,8 και την εκπομπή των Άκη Παυλόπουλου, Μάνου Νιφλή, για το «μπάχαλο» που προέκυψε από το ηλεκτρονικό σύστημα βαθμολόγησης.

«Από φέτος εφαρμόζεται ο νέος νόμος που αφορά το νέο λύκειο. Μέσα από τον νόμο δίνεται η δυνατότητα, ο κάθε διευθυντής σχολείου να βγάλει τα αποτελέσματα είτε με τον παραδοσιακό τρόπο, είτε με ηλεκτρονικό τρόπο. Έχει μπει όλη η βαθμολογία και με το πάτημα ενός κουμπιού βγαίνουν αυτόματα ο συνολικός βαθμός ποιοι προάγονται και ποιοι κόβονται».

«Ένα τεχνικό λάθος που δεν είχε προβλέψει η ομάδα που έφτιαξε το ηλεκτρονικό σύστημα, έβγαζε ένα αποτέλεσμα σε ορισμένες κατηγορίες όπου ήταν αρνητικό. Δεν έχω εικόνα για πόσους μαθητές, αλλά έστω και για έναν να ήταν», συνέχισε.

«Από την ώρα που διαπιστώθηκε το έστω και για έναν, δώσαμε την εντολή, 1ον να διορθωθεί ο αλγόριθμος και 2ον να δοθεί εντολή, σε όλες τις διευθύνσεις όπου χρησιμοποίησαν τον 2ο τον μοντέρνο τρόπο, αφού τον διορθώσουν να μπορέσουν να τον ξαναχρησιμοποιήσουν».

«Αυτό δημιούργησε μια αναταραχή δικαία και εύλογη. Λύθηκε το θέμα. Διορθώθηκε το σφάλμα εντός μίας ημέρας. Θα επανεκδοθούν απολυτήρια. Εάν τυχών έγιναν με λάθος τρόπο, είναι υποχρέωση της πολιτείας».

Στη συζήτηση παρενέβη και ο πρόεδρος της ΟΛΜΕ, Θέμης Κοτσιφάκης, ο οποίος τόνισε μεταξύ άλλων:

«Το μεγάλο πρόβλημα είναι ο ίδιος ο νόμος. Η τράπεζα θεμάτων που θεσμοθετείται από τον νόμο, βάζει όλες τις τάξεις του λυκείου σε εξετάσεις πανελλαδικής διαδικασίας. Εμείς εκτιμούσαμε από τον Σεπτέμβριο και δυστυχώς επιβεβαιωνόμαστε ότι θα έχουμε αύξηση της μαθητικής διαρροής και της μαθητικής αποτυχίας και έχουμε την εκτίμηση ότι ο στόχος είναι η μείωση των μαθητών του Λυκείου και η προώθηση προς την πρόωρη κατάρτιση».

Πηγή: enikos.gr

You may also like

Υπογράφεται η συμφωνία για 18 Rafale από τη Γαλλία

Με μια ιστορική αναφορά στον ορισμό του προϋπολογισμού